Sianoja ja Niemi SM-sprintin mestarit

MS Parman Maija Sianoja ja Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi ottivat SM-sprintin mestaruudet Salossa. Kilpailut käytiin Angelniemen Ankkurin järjestämänä Salon urheilupuiston ympäristössä. Sprinttiradat saivat urheilijoilta kiitosta, ja mestareillekin vaativuutta riitti.

Naisten kilpailussa mitaleista käytiin äärimmäisen kovat kamppailut. Mestaruuden otti MS Parman Maija Sianoja, vain sekunnin erolla Lynxin Aino Mänkärlään. Pronssimitalin jakoivat SK Pohjantähden Marika Teini ja Suunta-Jyväskylän Veera Klemettinen, vain neljä sekuntia mestaria hitaampina.

Maija Sianoja

– Tänään oli erinomainen sprinttirata, ja koko ajan piti keskittyä tiukasti, helpolla ei päässyt. Alkumatka oli sellaista suhteellisen hyvää tekemistä, mutta loppupuolella tuli kohtalon rastiväli 13. Hävisin sillä välillä yli puoli minuuttia, kun käännyin kerrostaloalueella väärään talojen väliin. Maalissa olin huojentunut ja yllättynyt, kun tämä onneksi riitti vielä voittoon, iloitsi mestari Sianoja.

Miesten kilpailussa Tampereen Pyrinnön Aleksi Niemi juoksi vakuuttavaan kymmenen sekunnin voittoon. Pyrinnön kaksoisvoiton varmisti Otto Simosas, ja pronssin otti Pargas IF:n Fredric Portin.

Mestaruus oli Aleksi Niemen ensimmäinen pääsarjan sprinttimestaruus.

– Minulla ei ole oikeastaan ollut minkäänlaista SM-sprinttimenestystä ennen tätä. Sprintin SM-kulta on ollut sellainen tavoite, jota olen janonnut jo pitkään, kertoi Niemi.

Kova menestysnälkä meinasi murentaa Aleksi Niemen mestaruushaaveet jo alkumatkalla.

– Olin todella latautunut kilpailuun, ja heti ykköselle tein virheen, kun juoksin aitaa päin. Teknisesti se alku oli aika hapuilevaa, mutta jaksoin sentään juosta hyvin. Olen kesällä satsannut ratajuoksuun aiempaa enemmän, ja se näkyy myös parempana runkonopeutena. Loppuradan sain paketoitua hyvin, ja tulokseen olen tyytyväinen, iloitsi kultamitalisti Niemi.

Suunnistuksen SM-kisojen viikonloppu jatkuu sunnuntaina SM-viesteillä Pöytyällä.

Tulokset, suunnistuksen SM-sprintti, 19.9.2020 Salo

Naiset: 1) Maija Sianoja MS Parma 14:56, 2) Aino Mänkärlä Lynx 14:57, 3) Marika Teini SK Pohjantähti 15:00, 3) Veera Klemettinen Suunta Jyväskylä 15:00, 5) Niina Hulkkonen Sweden 15:06, 6) Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot 15:08, 7) Jenny Patana Hiidenkiertäjät 15:09, 8) Elli Peltomäki Rastikarhut 15:16, 9) Amy Nymalm Pargas IF 15:19, 9) Alexandra Enlund Pargas IF 15:19

Miehet: 1) Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö 14:56, 2) Otto Simosas Tampereen Pyrintö 15:06, 3) Fredric Portin Pargas IF 15:09, 4) Akseli Ruohola MS Parma 15:12, 5) Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima 15:15, 6) Otto Kaario Helsingin Suunnistajat 15:17, 7) Jesse Laukkarinen SK Uusi 15:18, 8) Eemeli Suominen Hiidenkiertäjät 15:19, 8) Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat 15:19, 10) Joni Hirvikallio Koovee 15:20