Angelniemen Ankkuri ja Tampereen Pyrintö SM-viestin mestarit

SM-viestit Pöytyällä päättyivät naisissa Angelniemen Ankkurin ja miehissä Tampereen Pyrinnön voittojuhliin.

Angelniemen Ankkurin kolmikko Heini Saarimäki, Emily Kemp ja Sanna Kauppila tekivät huolellista suunnistusta ilman suuria virheitä.
– Se oli sellaista hyvää viestisuunnistusta. Neloselle asti oli porukkaa, mutta sitten se kummasti hajosi, ja sain tehdä omaa suunnistusta, kertoi Ankkurin aloittaja Saarimäki.

Toisella osuudella Emily Kemp valitteli raskaita jalkoja, mutta suunnisti sitäkin tarkemmin. Ankkuriosuudella voitto valkeni Sanna Kauppilalle vasta aivan loppusuoralla.
– Alussa näin Kooveen Ulrika Uotilaa, mutta sitten loppumatkan tulin aivan yksin. Yhdellä rastilla tuli pieni virhe, ja mietin hetken, oliko joku mennyt ohi. Toiseksi viimeisen rastin jälkeen Pyrinnön Venla Harju tuli vastaan, ja tajusin hänen tehneen virheen. Me tehtiin tänään joukkueena tosi vähän virheitä, ja onhan tämä mestaruus uskomatonta, iloitsi Ankkurin Kauppila.

Hopealle suunnisti Tampereen Pyrintö ja pronssille Koovee.

Angelniemen Ankkuri juhli naisten SM-viestin kultaa.

Miesten viestissä Tampereen Pyrintö voitti hopealle nousseen Ikaalisten Nousevan-Voiman reilulla kahden minuutin erolla. Pronssia otti Helsingin Suunnistajat.

Tampereen Pyrinnölle SM-viestin mestaruus oli todennäköisesti seuran historian ensimmäinen miesten SM-viestimestaruus, ja nelikko Anton Kuukka, Severi Kymäläinen, Aleksi Niemi ja Elias Kuukka tuuletti voittoa antaumuksella.
– Olin hyvällä tavalla latautunut tähän kilpailuun, ja pystyin tuoreilla jaloilla ilman eilistä SM-sprinttiä hyvään juoksuun. Tiesin, että tämä on kauden kovin ankkuriosuus, ja siksi halusin erityisesti satsata viestiin. Juoksin aika hyökkäävällä tavalla aina kun siihen oli mahdollisuus, enkä tehnyt mitään isompia virheitä. Koko joukkueelle tämä on hieno juttu, kun vihdoin voitettiin, kertoi ankkurina juossut Kuukka.

SM-viesti oli myös suunnistuksen Viestiliigan neljäs osakilpailu, ja Viestiliiga jatkuu kahden viikon kuluttua Mynämäellä. SM-kisat jatkuvat viikon kuluttua SM-yön merkeissä.

Tulokset SM-viesti, 20.9.2020 Pöytyä

Miehet: 1) Tampereen Pyrintö 2.18.39 (Anton Kuukka, Severi Kymäläinen, Aleksi Niemi, Elias Kuukka), 2) Ikaalisten Nouseva-Voima  2.20.42 (Lauri Oikarinen, Mikko Knuuttila, Aleksi Karppinen, Eetu Savolainen), 3) Helsingin Suunnistajat  2.21.03 (Arttu Syrjäläinen, Einari Heinaro, Topi Syrjäläinen, Olli Ojanaho), 4) Kalevan Rasti  2.21.56 (Arturs Paulins, Lauri Nenonen, Santeri Silvennoinen, Miika Kirmula), 5) Koovee 2.21.59 (Ari-Pekka Lassila, Joni Hirvikallio, Topi Anjala, Timo Sild)
Naiset: 1) Angelniemen Ankkuri 1.50.27 (Heini Saarimäki, Emily Kemp, Sanna Kauppila), 2) Tampereen Pyrintö  1.50.57 (Lotta Karhola, Anni Haanpää, Venla Harju), 3) Koovee 1.51.37 (Karoliina Ukskoski, Johanna Hulkkonen, Ulrika Uotila), 4) Pargas IF  1.51.39 (Yvonne Gunell, Alexandra Enlund, Amy Nymalm), 5) Kalevan Rasti  1.51.41 (Aino Väyrynen, Silja Kauppinen, Siiri Silvennoinen),

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail