Hara ja Kaksonen mestarit pyöräsuunnistuksen SM-erikoispitkällä

Pyöräsuunnistuksen SM-erikoispitkä matka ajettiin Lahdessa Ahtialan pohjoispuolella. Kilpailu päätti kolmen kisan viikonlopun Lahden seudulla, kun SOC Asikkala ja Lahden Taimi järjestivät peruuntuneiden EM-kilpailujen sijaan laadukkaat kansalliset sekä SM-erikoispitkän.

SM-kilpailua edeltäneet päivät olivat olleet sateisia, ja kilpailijoita sekä pyöriä koetteli paikoin märkä ja mutainen maasto. Vauhdikkaimmilla osuuksilla oli tarjolla nopeaa Sydänkankaan kangasmaastoa, ja reitinvalintoihin riitti valinnanvaraa niin asutuslähiöiden asfalttiteillä kuin ulkoilupolkujen sorabaanoilla.

Naisten kilpailussa Kooveen Marika Hara ajoi mestariksi puolentoista minuutin erolla ennen OK Trianin Ingrid Stengårdia. Pronssia otti OK Botnian Antonia Haga.

– Kisa meni hyvin, ja toteutin ne reitinvalinnat mitä suunnittelinkin. Hain aika paljon kiertäviä reitinvalintoja kovia asfalttibaanoja pitkin, ja vältin niillä paljon raskaampia pienempiä uria. Tämä oli hyvä kisa erikoisen kauden päätteeksi, ja ensi vuonna tähdätään sitten MM-kotikisoihin Kuortaneella, kertoi voittaja Hara

Miesten kilpailussa Ylistaron Kilpa-Veljien Teemu Kaksonen otti uransa ensimmäisen pääsarjan SM-kullan 49 sekunnin erolla Jalasjärven Jalaksen Jussi Laurilaan. Pronssille ajoi Espoon Akilleksen Petrus Hanhijärvi.

– Kisa sujui ilman suurempia virheitä, ja suunnistukseen oli koko ajan hyvä ote. Ajo kulki hyvin, ja pystyin painamaan kovaa aina silloin, kun siihen oli mahdollisuus.  Kisassa oli hyvin rytmitystäkin, ja osasin ottaa vaikeammat kohdat rauhassa. Makealta maistuu tämä ensimmäinen pääsarjan voitto, ja tästä on hyvä jatkaa kohti uutta harjoituskautta sekä ensi kauden kotikisoja, mietti kultamitalisti Kaksonen.

Tulokset

Pyöräsuunnistuksen SM-erikoispitkä matka 13.9.2020, Lahti

Naiset: 1) Marika Hara, Koovee, 1.36.34, 2) Ingrid Stengård, OK Trian, 1.38.06, 3) Antonia Haga, OK Botnia, 1.43.52, 4) Pinja Koskinen, Rajamäen Rykmentti, 1.47.25, 5) Henna Saarinen, Koovee, 1.48.14

Miehet: 1) Teemu Kaksonen, Ylistaron Kilpa-Veljet, 1.42.11, 2) Jussi Laurila, Jalasjärven Jalas, 1.43.00, 3) Petrus Hanhijärvi, Espoon Akilles, 1.44.42, 4) Pekka Niemi, Kankaanpään Suunnistajat, 1.46.31 5) Miika Nurmi, Vaasan Suunnistajat, 1.48.10, 6) Elmeri Juura, Paimion Rasti, 1.50.17

Kilpailun kaikki tulokset