Ulkomaalaisen suunnistajan asuinpaikkatodistus SM-kilpailua varten sarjoissa H21 ja D21

On jälleen hyvä muistuttaa ulkomaalaisten suunnistajien osallistumisesta SM-kilpailujen sarjoihin H21 ja D21.

Lajisääntöjen mukaisesti henkilökohtaisten SM-kilpailujen sarjoihin H21 ja D21 saa osallistua suomalainen tai ulkomaalainen IOF:n jäsenliiton alaista seuraa edustava suunnistaja. Ulkomaista seuraa edustavan suunnistajan ei tarvitse lunastaa suomalaista lisenssiä.

Viralliseen SM-kilpailun tulosluetteloon ja palkinnoille otetaan kuitenkin mukaan vain suunnistajat, jotka ovat Suomen kansalaisia ja jotka edustavat IOF:n jäsenliiton seuraa tai sellaiset ulkomaalaiset henkilöt, jotka ovat asuneet vakituisesti Suomessa (kotikunta Suomessa) vähintään kilpailun kalenterivuoden alusta alkaen ja jotka edustavat Suomen Suunnistusliiton jäsenseuraa. Heillä tulee olla lunastettuna suomalainen lisenssi ilmoittautumishetkellä.

Ohjeet ulkomaalaisille suunnistajille, jotka ovat asuneet vakituisesti Suomessa (kotikunta Suomessa) vähintään vuoden 2020 alusta alkaen ja jotka edustavat Suomen Suunnistusliiton jäsenseuraa SM-kilpailusta.

 

It is again good to remind you of the participation of foreign orienteers in the classes H21 and D21 of the Finnish Championships.

In accordance with the event rules, Finnish orienteer or foreign orienteer of IOF member federation can participate in classes H21 and D21 in personal Finnish Championships (later shortly SM). The orienteer representing foreign club does not have to redeem the Finnish orienteering licence.

However, only two kind of orienteers are included in the official SM competition results list and awards:

  1. Finnish citizens representing club of IOF member federation
  2. foreign persons who have been permanently resident in Finland (home municipality Finland) from the beginning of the calendar year of the competition and represent member club of the Finnish Orienteering Federation. They must have a Finnish orienteering licence redeemed at the entry time.

Guidelines for foreign orienteers who have been permanently resident in Finland (home municipality in Finland) since at least the beginning of 2020 and who represent the member club of the Finnish Orienteering Federation in Finnish Championships.