Koovee ja Vaasan Suunnistajat viestimestarit

Pyöräsuunnistuksen SM-viestit kilpailtiin Hyvinkäällä Puolimatkan polkurikkaassa kangasmaastossa. Pyöräsuunnistuksen pääsarjojen viestikilpailussa kaksi kilpailijaa ajaa vuorotellen yhteensä kuusi osuutta.

Naisten viesti kulki ensimmäisestä osuudesta lähtien Kooveen johtamana. Kooveen kaksikko Henna Saarinen ja Marika Hara ajoi ylivoimaiseen voittoon lähes kuuden minuutin erolla Rajamäen Rykmentin Pinja Koskiseen ja Mervi Pesuun. Kolmanneksi ajoi Kokkolan Suunnistajien Marja Penttilä ja Ruska Saarela, vain sekunnin Rykmentille hävinneenä.

Taidollisesti vaativa maasto vaikutti oleellisesti mestari Kooveen Henna Saarisen lähtötaktiikkaan.
– Olin K-pisteellä varmaan viimeinen, ja lähdin rauhassa matkaan. Hyvää tekemistä se oli koko ajan, eikä matkalla tullut oikeastaan kuin sellaisia mikrovirheitä. Viime vuonna emme saaneet viestiin joukkuetta, kun minulla oli leikkausoperaation jälkeen toipuminen alussa. Nyt kaikki on taas kunnossa, ja tänä kesänä olen päässyt hyvin määräharjoitteluun kiinni, kertoi Saarinen.

Kooveen ankkurina ajanut Marika Hara sinetöi Kooveen mestaruuden tarkkuudella.
– Varmojen pisteiden kautta kun eteni, niin homma toimi. Muutama pieni herpaantumisvirhe tuli, mutta ei mitään isompaa. Tästä sitten uusi mestaruusputki päälle, iloitsi Hara Kooveen paluusta kultatahtiin.

Miika Nurmi ja Anders Blomster pääsivät juhlimaan Vaasan Suunnistajien mestaruutta.

Miesten viestissäkin saatiin viime vuodesta uusi mestari, kun Vaasan Suunnistajien Miika Nurmi ja Anders Blomster ajoivat puolentoista minuutin marginaalilla mestaruuteen.
– Ekalla kierroksella oli alussa epävarmuutta, ja tein siinä koukkua. Toinen kierros sujui jo paremmin, ja kolmannella tuli sitten aika lailla nappiveto. Kauden poikkeusolot eivät ole vaikuttaneet suuremmin omaan harjoitteluun, sillä keväällä Puolustusvoimien työkalenteri jousti hyvin, ja kesälläkin metsään on mahtunut treenaamaan, kertoi Miika Nurmi.

Vaasan Suunnistajien Anders Blomster pääsi ankkuriosuudelle turvallisessa johtoasemassa lähes neljän minuutin erolla takaa-ajajiin.
– Tiesin lähtötilanteen, ja jonkin verran otin viimeisellä kierroksella varman päälle. Siinä tuli kyllä yksi kunnon virhe, kun meinasin mennä nelosrastilla vanhasta muistista kahdella edellisellä osuudella olleelle rastille. Kokonaisuudessaan meidän suoritukset olivat hyviä, kun selvittiin yhteensä vain kahdella virheellä, iloitsi Blomster Vaasan Suunnistajien mestaruutta.

Hopeaa otti Vaajakosken Terän Petteri Huikko ja Jouni Kahelin sekä pronssia Lahden Suunnistajat -37 Tomi Nykänen ja Tuomo Lahtinen.

Tulokset

Pyöräsuunnistuksen SM-viesti 9.8.2020, Hyvinkää

Naiset: 1) Koovee (Henna Saarinen, Marika Hara) 1.14.33, 2) Rajamäen Rykmentti (Pinja Koskinen, Mervi Pesu) 1.20.28, 3) Kokkolan Suunnistajat (Marja Penttilä, Ruska Saarela) 1.20.29, 4) Lounais-Hämeen Rasti (Salla Koskela, Tuuli Lehtimäki) 1.32.43, 5) Vaasan Suunnistajat (Eveliina Välimaa, Ella Nurmi) 1.47.08, 6) Jyväskylän Pyöräilyseura (Minna Närhi, Pihla Kilpeläinen) 1.51.19

Miehet: 1) Vaasan Suunnistajat (Miika Nurmi, Anders Blomster) 1.35.11, 2) Vaajakosken Terä (Petteri Huikko, Jouni Kahelin) 1.36.38, 3) Lahden Suunnistajat -37 (Tomi Nykänen, Tuomo Lahtinen) 1.38.02, 4) Hiiltomiehet (Raino Pesu, Mika Häkkinen) 1.38.30, 5) Kankaanpään Suunnistajat (Pasi Pyykönen, Pekka Niemi) 1.46.51, 6) Espoon Akilles (Petrus Hanhijärvi, Paulus Hanhijärvi) 1.48.21

Kaikki tulokset: https://online.tulospalvelu.fi/tulokset-new/fi/2020_pysusm_viesti/