Blomster ja Pesu mestarit Rajamäellä

Pyöräsuunnistuksen SM-kisaviikonloppu käynnistyi Rajamäellä. Keskimatkalla mestareiksi pyöräsuunnistivat Anders Blomster ja Mervi Pesu.

Kilpailu käytiin helteisessä säässä Solttilan- ja Käpylännummen polkurikkaissa kangasmaastoissa.

Miesten kilpailussa Vaasan Suunnistajien Anders Blomster ajoi 23 sekunnin erolla mestariksi. Hopeaa otti Asikkalan Raikkaan Samuel Pökälä ja pronssia Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi.

Kilpailun maasto ja rata ei päästänyt helpolla mestariakaan.
– Se oli sellainen sekalainen suoritus. Alku lähti hyvin käyntiin, mutta sitten ajoin ainakin 400 metriä ylimääräistä. Toisellakin kartalla tuli hieman parissa risteyksessä sekoilua. Muutoin suunnistus sujui todella hyvin, ja pystyin sulkemaan pienet virheet ajatuksista pois. Ajaminen oli vahvaa, nyt kun olen saanut allergia-asiatkin paremmin kontrolliin, kertoi Blomster menestyksen taustoista.

Naisten kärkikolmikko.

Naisten kilpailussa Rajamäen Rykmentin Mervi pesu otti ylivoimaisen mestaruuden puolentoista minuutin erolla ennen Tampereen Pyrinnön Kaarina Nurmista. Pronssille ajoi Kooveen Henna Saarinen.

Mervi Pesulla oli kisassa jännittäviä vaiheita jo ennen lähtöviivaa.
– Pyörästä alkoi kuulua jotain ylimääräistä ääntä verryttelyn aikana, ja ryhdyin selvittämään sitä, kun nimeä huudettiin lähtöruudukkoon neljä minuuttia ennen lähtöä. Onneksi Liljan Juha löysi vian parissa minuutissa, ja pääsin iskussa olevalla kalustolla matkaan, kiitteli Pesu.

Kilpailussa Pesun pyörä toimi, eikä uusia yllätyksiä ilmaantunut.
– Muutamia pysähdyksiä piti tehdä matkalla, mutta reitinvalinnat minulla taisi onnistua erityisen hyvin. Suunnistusvirheitä ei matkalla tullut, ja kartta oli runsaista poluista huolimatta selkeälukuinen. Olen ehtinyt käydä lenkillä enemmän tämän poikkeuksellisen kesän aikana, pyöräsuunnistanut ja käynyt myös omatoimirasteja, kertoi Pesu reseptistään mestaruuteen.

Pyöräsuunnistuksen SM-kisat jatkuvat sunnuntaina Hyvinkäällä viestikilpailulla.

Tulokset

Pyöräsuunnistuksen SM-keskimatka, 8.8.2020, Rajamäki

Miehet: 1) Anders Blomster Vaasan Suunnistajat 55.49, 2) Samuel Pökälä Asikkalan Raikas 56.12, 3) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat 57.02, 4) Juha Lilja Tampereen Pyrintö 57.10, 5) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 59.02, 6) Petrus Hanhijärvi Espoon Akilles 1.00.06
Naiset: 1) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 48.26, 2) Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö, 3) Henna Saarinen Koovee 50.05, 4) Ingrid Stengård OK Trian 51.16, 5) Marika Hara Koovee 52.16, 6) Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat 53.27

Kaikki tulokset: https://rajamaenrykmentti.fi/kilpailut/pysu2020/tulokset.html