Hopeaa ja pronssia EM-viesteissä

Hiihtosuunnistuksen EM-kilpailut päättyivät Venäjän Hanti-Mansijskissa viesteihin. Viestikilpailussa olosuhteet olivat melko liukkaat, ja kapeat sekä paikoin jyrkät moottorikelkkaurat kysyivät suksenhallintaa ja laskutaitoja.

Naisten viestissä kärkikamppailussa nähtiin tiukka kamppailu aivan maaliviivalle asti, kun viestin tasaisen hyvin hiihtänyt Ruotsi onnistui kukistamaan Venäjän ankkurien loppukirissä.

Suomen kolmikon naiset Tuuli Suutari, Marjut Turunen ja Salla Koskela tekivät tasaiset suoritukset, josta palkintona pronssia.

Tuuli Suutari, Marjut Turunen, Salla Koskela.

Miesten viestissä ennakkosuosikkina matkaan lähtenyt Venäjä kesti ennakkosuosikin paineet, ja hiihti selvään mestaruuteen. Himmeimmistä mitaleista käytiin lopulta kamppailu Suomen ja Ruotsin kesken. Ruotsalaiset sortuivat matkalla isoon virheeseen, ja Tero Linnainmaan aikaa vieneestä sauvarikosta huolimatta Suomi nousi hienosti hopealle.

Hiihtosuunnistusmaajoukkueen päävalmentaja Jarkko Urpalainen oli tyytyväinen päivän viestisuorituksiin.
– Kaikki meidän joukkueet tekivät tänään hyvät suoritukset, ja miesten viestissä kakkosjoukkuekin oli koko ajan aivan ykkösen tuntumassa. Miesten viestissä oli hieman jännittäviä vaiheita, mutta onneksi saatiin nuo kaksi mitalia viikon päätteeksi, summasi Urpalainen.

Tulokset – Hiihtosuunnistuksen EM-viesti 15.3.2020

Naiset: 1) SWE (Linda Lindkvist, Isabel Salen, Magdalena Olsson) 1.43.34, 2) RUS (Tatyana Oborina, Kseniia Terekhova, Marina Vyatkina) 1.43.36, 3) FIN (Tuuli Suutari, Marjut Turunen, Salla Koskela) 1.49.12, 4) CZE (Petra Hancova, Lenka Mecholova, Katerina Neumannova) 1.52.01, 5) EST ( Epp Paalberg, Doris Kudre, Daisy Kudre) 1.52.53
Miehet: 1) RUS (Vladislav Kiselev, Sergey Gorlanov, Andrey Lamov) 1.39.01, 2) FIN (Ville-Petteri Saarela, Tero Linnainmaa, Tuomas Kotro) 1.45.46, 3) SWE (Linus Rapp, Erik Rost, Markus Lundholm) 1.46.56, 4) CZE (Radek Laciga, Jakub Skoda, Petr Horvat), 5) SUI (Gion Schnyder, Noel Boos, Lukas Deininger) 1.53.07, 6) LTU (Vitalijus Petrulis, Kasparas Sulcys, Nerijus Sulcys) 2.12.10

EM-kilpailun nettisivut: https://esoc2020.ugrasport.com/races/relay/
Suunnistusliiton kuvapankki: https://kuva.sslmedia.info/Hiihtosuunnistuksen-EM-10-1532020/EM-viesti-1532020/