Suunnistusseminaarista oppia sprinttiharjoitteluun

Suunnistusseminaari kerää 8.-9. helmikuuta suunistusväen Pajulahden urheiluopistolle. Ilmoittautuminen on käynnissä Suomisport -palvelussa. Viikonlopun teemana ovat seuran johtaminen, suunnistajan fyysinen harjoittelu ja uuden lajimuodon knock-out sprintin toteuttaminen.

Suunnistusmaajoukkueen uusi päävalmentaja Fredric Portin on Suunnistusseminaarissa demonstroimassa knock-out sprinttiharjoituksen järjestämistä. Portin näkee tärkeänä, että sprinttisuunnistusharjoituksia järjestetään myös seuroissa säännöllisesti ja ympärivuotisesti: ”Sprintissä taidolliset rutiinit ovat todella tärkeitä. Toistoja pitää tulla, mielellään läpi kauden ja erilaissa sprinttimaastoissa. Laji on muuttunut kovavauhtisemmaksi ja  suunnistaja tarvitsee myös ”sileällä” kovaa runkovauhtia. Huippusuunnistajan ja sinne pyrkivän on säännöllisen sprinttiharjoittelun ohella pidettävä myös ohjelmassa koko ajan mm. kovavauhtisia intervalleja.”

”Knock-out sprintissä muuttujia on paljon ja pitää olla valmis kohtamaan paljon erilaisia tilanteita. Taktiikka ja hyvät toimintatavat korostuvat, myös juoksukykyä ja rytmivaihtokykyä pitää löytyä.” 

Portin leireilee tällä hetkellä suunnistusmaajoukkueen kanssa Etelä-Afrikan Dullstroomissa 2080m merenpinnan  yläpuolella. Samaan aikaan korkean paikan harjoittelukeskuksessa on valmentautumassa myös monen maan huippujuoksijoita. ”Vaikuttaa siltä, että urheilijat tosiaan arvostavat tilannetta ja mielestäni he toimivat fiksusti. Lämmintä ja valoisaa täällä on, mukavaa vaihtelua Suomen oloihin. Täällä on helppo uskoa omaan tekemiseen, vielä kun paikalla on monen maiden huippujuoksijoita paikalla.”

Suunnistusseminaari on kohdennettu koko suunnistusväelle seuratoiminnan eri sektoreilta. Tutustu monipuoliseen ohjelmaan ja muista ilmoittautua mukaan 20. tammikuuta mennessä!

Suunnistusseminaarin sivuille