Suunta Huipulle ja maajoukkueet Pajulahdessa viikonloppuna

Suunta Huipulle -viikonloppu kokoaa tulevana viikonloppuna 130 suomalaista huippusuunnistusihmistä yhteen, kun Suunta Huipulle -ohjelma sekä aikuisten ja nuorten maajoukkueryhmät valmentautuvat Pajulahden urheiluopistolla.

Liiton sekä seurojen urheilijoiden ja valmentajien yhteensaattamisen tarkoituksena on lisätä innostusta ja ammattimaisuutta nuorten valmennukseen sekä yhteisöllisyyttä ja yhteistyötä eri toimintaympäristöjen välillä. Tavoitteena on kansainvälisen menestyksen tekeminen yhdessä.

Uudistunelle Suunta Huipulle -leirillä on mukana yli 40 nuorten maajoukkueen haastajaurheilijaa, jotka on laajan ikäjakauman (15-20v.) peruseella jaettu neljään pienryhmään oman ryhmävalmentajansa johdolla. Leirin ohjelmassa on monipuolista fysiikka- ja taitoharjoittelua, johon yhdistyy tavoitteenasettelu, analysointi ja yksilöllisten kehityskohteiden tunnistaminen tavoitteellista arkiharjoittelua ajatellen. Valmennusviisikko Roope Koskinen, Miia Niittynen, Aleksi Anttolainen, Heini Wennman ja Juha Sorvisto toteuttavat leiriohjelmaa Vauhtia! Taitoa! Kanttia! -tavoitteeksi huippusuunnistus linjausten sisältöjen mukaisesti.

Suunta Huipulle -valmentajakoulutus ja seuravalmennuksen kehittämisohjelma on integroitu nuorten urheilijoiden valmennusleiriin ns. valmentajaklinikkamallina, missä valmentajien kouluttaminen tapahtuu yhteisten osuuksien, käytännön toiminnan ja yhteisöllisten oppimismenetelmien kautta. Koulutus paneutuu 15-20 -vuotiaiden tavoitteellisesti harjoittelevien nuorten valmennuksen suunnitteluun ja toteutukseen. Huippusuunnistajaksi tähtäävän harjoitteluun, kehityksen seurantaan ja testaukseen sekä kansainvälisiin vaatimuksiin avaavat näkökulmia mm. Antti Örn, Petteri Kähäri, Aleksi Niemi ja Juha Sorvisto. Helsingin Suunnistajien Henrik Tala kertoo esimerkin seuran huippusuunnistustoiminnan kehitystarinasta.

Ohjelma SuHu vkl 22.-24.11.2019

Lue lisää:

Suunta Huipulle -leiritys

Suunta Huipulle -ohjelma