Suomi voitti tarkkuussuunnistuksen pohjoismaisen maaottelun

Voittajajoukkue ja edessä ECTO-voittaja Juha Hiirsalmi.
Kuva: Esko Junttila

Suomen ykkösjoukkue otti jo kolmannen perättäisen voittonsa tarkkuussuunnistuksen pohjoismaisessa maaottelussa uskomattomalla 17 pisteen erolla toiseksi sijoittuneeseen Norjaan. Kolmanneksi tuli kisaisäntä Ruotsi. Suomen kakkosjoukkue sijoittui yhdeksänneksi Ruotsin Landvetterissä käydyissä kilpailuissa.

Maaottelun ohjelmassa ei tällä kertaa ollut yhtään tempoa, mutta sen sijaan kahden normaalikilpailun lisäksi yksi yökilpailu. Suomen ykkösjoukkue oli tasaisen varman kaikissa kolmessa kilpailussa. Joukkueessa suunnistivat Petteri Hakala, Sami Hyvönen, Lauri Mäkinen, Pinja Mäkinen ja Antti Rusanen. Pinja Mäkinen ja Antti Rusanen ottivat kaksoisvoiton lauantain normaalikilpailussa. Yökilpailun voitti Suomen kakkosjoukkueen Juha Hiirsalmi ennen taas toiseksi sijoittunutta Rusasta, joka seuraavana päivänä voitti sunnuntain normaalikilpailun.

Lauantain yökilpailu ja sunnuntain normaalikilpailu olivat myös tarkkuussuunnistuksen epävirallisen Eurooppa-cupin (ECTO) viimeiset osakilpailut. Yökilpailun voittaja Juha Hiirsalmi voitti Cupin ennen Petteri Hakalaa.