Suomen joukkue maailmancupiin Sveitsiin

Suunnistuksen maailmancup jatkuu syyskuun lopulla Sveitsin Baselissa kolmella kilpailulla. Suomen joukkue cup-kierrokselle nimettiin viikonlopun SM-pitkän jälkeen.

Baselissa kisataan keskimatka sekä kaksi sprinttiä, joista ensimmäinen on pudotussprintti. Tämä kilpailumuoto tulee MM-ohjelmaan ensi kesänä Tanskassa. Sveitsin jälkeen maailmancupin kiertue jalkautuu Kiinaan, jossa lokakuun lopulla Guangzhoussa kilpaillaan keskimatka, sprintti ja sprinttiviesti.

Ennen Sveitsin kierrosta maailmancupin kokonaiskilpailua johtavat ruotsalaiset Tove Alexandersson ja Gustav Bergman. Suomalaisista parhaissa asemissa ovat Marika Teini toisena, Venla Harju viidentenä sekä Miika Kirmula kuudentena.

Suomen joukkue Sveitsin maailmancupissa 27.-29.9.

Naiset: Sofia Haajanen SK Pohjantähti, Anna Haataja SK Pohjantähti, Venla Harju Tampereen Pyrintö, Lotta Karhola Tampereen Pyrintö, Saila Kinni Tampereen Pyrintö, Merja Rantanen Jämsän Retki-Veikot, Maija Sianoja MS Parma, Marika Teini Halden SK. Varalla Alexandra Enlund Pargas IF.

Miehet: Topias Ahola Navi, Joni Hirvikallio Koovee, Miika Kirmula Kalevan Rasti, Elias Kuukka Tampereen Pyrintö, Jesse Laukkarinen Halden SK, Aleksi Niemi Tampereen Pyrintö, Olli Ojanaho Helsingin Suunnistajat, Topi Syrjäläinen Helsingin Suunnistajat. Varalla Akseli Ruohola MS Parma.

Kierroksen ohjelma: 27.9. Keskimatka, 28.9. pudotussprintti, 29.9. sprintti.

Järjestäjien kisasivut

Maailmancupin kokonaiskilpailun tilanne