Suomen miehille MM-hopeaa viestistä

Suomen miesten viestikolmikko Aleksi Niemi, Elias Kuukka, Miika Kirmula suunnisti mielettömän taistelun päätteeksi MM-hopealle. Voittoon nousi ankkuriosuudella Ruotsi joukkueella Johan Runesson, Emil Svensk, Gustav Bergman ja pronssille taipui Ranskan joukke Nicolas Rio, Frederic Tranchand, Lucas Basset. Suomen miesten edellinen viestimitali on vuodelta 2009.

Aleksi Niemi aloitti Suomen viestin vahvalla ja varmalla suorituksella tullen vaihtoon jaetulla kärkipaikalla Australian kanssa. Toisella osuudella Elias Kuukka säilytti kontrollin ja edelle ehti ainoastaan Norjan Olav Lundanes. Lopun pitkällä välillä Kuukka joutuin hieman taipumaan ja ankkuri Kirmula pääsi matkaan 33 sekuntia Magne Daehlin jälkeen.

-Tämmöistä tunnetta ei ole aikaisemmin tullut mistään muusta. Ei olla paljon puhuttu mitalista, mutta tiedettiin mitä se vaatii. Tänään se vaati hetkessä suunnistamista ja tarkkaa työtä. Vaikka tuli pieniä virheitä, pystyttiin silti pitämään paketti kasassa, Kuukka iloitsi mitalin varmistuttua.

Ankkuriosuudelle lähdettäessä erot vaikuttivat selkeiltä. Useiden kärkijoukkueiden pienten virheiden johdosta jännitys säilyi kuitenkin maksimaalisena aivan loppumetreille saakka. Ruotsi karkasi Bergmanin tasavahvalla juoksulla voittoon, mutta hopeasta ja pronssista käytiin kamppailua neljän joukkueen kesken kun Norjan, Ranskan, Tsekin ja Suomen sijoitukset vaihtelivat. Kirmulan koukku kuudennella rastilla olisi voinut koitua kohtalokkaaksi, mutta mies sai kasattua ajatuksensa ja kiristi lopussa tahtia niin, että Ranskan Lucas Bassetin oli taipuminen loppukirissä.

-Olin hetken kutosrastin kanssa aivan hukassa. Onneksi Basset tuli siihen ja sain homman haltuun. Minulla ei ollut muuta tietoa, kuin että mitalista taistellaan. Nyt tunne on vähän sekalainen, kuten oli myös suorituskin, Kirmula kertasi kisan tunnelmia vielä hämillään lopputuloksesta.

Järjestäjien kisasivut ja täydelliset tulokset: https://woc2019.no/en

Suunnistuksen MM-kilpailut, Östfold, Norja, viesti 17.8.

Miehet: 1) SWE 100.42 (Johan Runesson, Emil Svensk, Gustav Bergman), 2) FIN 102.16 (Aleksi Niemi, Elias Kuukka, Miika Kirmula), 3) FRA 102.25 (Nicolas Rio, Frederic Tranchand, Lucas Basset), 4) CZE 102.32 (Pavel Kubat, Milos Nykodym, Vojtech Kral), 5) NOR 102.37 (Gaute Hallan Steiwer, Olav Lundanes, Magne Daehli), 6) SUI 103.25 (Florian Howald, Martin Hubmann, Daniel Hubmann)