Pyöräsuunnistuksen MM-viestissä naisille hopeaa ja miehille pronssia

Pyöräsuunnistuksen MM-kilpailujen viimeisenä kisapäivänä ohjelmassa olivat viestit. Kilpailu käytiin armeijan harjoitusalueella, ja poikkeuksellisesti ajaminen oli sallittu kaikkialla. Osittain maastopohja oli hyvin epätasaista raskaiden maastoajoneuvojen jäljiltä, ja tämän lisäksi suunnistettiin paljon avoimilla alueilla.

Suomalaisittain viestit kulkivat erinomaisesti, ja tuloksena oli kolme mitalia neljästä mahdollisesta.

Naisten viesti lähti suomalaisittain erinomaisesti käyntiin, kun Ingrid Stengård ajoi yli minuutin karkumatkalla kärjessä ensimmäiseen vaihtoon.

– Lähdin alkuun aivan rauhassa ja katsoin radan huolella. Sitten aloin suunnistamaan hyvin huolellisesti ja ohitin muun porukan avoimella alueella, totesi Stengård.

Toisella osuudella Ruska Saarela jatkoi Suomen viestiä tullen toisena vaihtoon vajaa kolme minuuttia Venäjän jälkeen.

– Yritin lähteä mahdollisimman rauhassa ettei tule ainakaan mitään hermopummeja. Suunnistuksellisesti meni hyvin mutta pyörän kanssa tuli teknisiä ongelmia. Pieniä vaihteita ei pystynyt käyttämään lainkaan ja se vei ylimääräisiä voimia, kertoi Saarela.

Kolmannella osuudella Marika Hara kävi Venäjän kanssa tiukkaa kamppailua, joka päätyi nyt Venäläisten eduksi. Pronssi matkasi ehkä hieman yllättäen Ruotsiin.

– Ajo sujui hyvin, mutta pikkuisen toki harmittaa, että Venäjä jäi noin lähelle. Näin muutaman kerran Venäjän selkää, mutta matka loppui vähän kesken siihen jahtiin. Kuitenkin hyvä mieli tästä jäi koko joukkueelle, kun päästiin pokkaamaan mitali, iloitsi Hara.

Pekka Niemi, Samuel Pökälä ja Jussi Laurila MM-pronssia.

Miesten viestissä ennakkosuosikit pitivät pintansa. Kultaan ajoi Venäjä, hopealle Tsekki ja Suomelle pronssia.

Ensimmäisellä osuudella Jussi Laurila ajoi koko matkan kärjen tuntumassa, ja ajoi vaihtoon toisena kuusi sekuntia Venäjän jälkeen.

– Aloitusosuudella on vain hävittävää, ja päätin ajaa alkuun huolellisesti sekä hieman tarkkaillen. Fyysisesti oli myös vahva päivä, ja pystyin haastamaan lopussa Foliforoviakin, kertoi Laurila.

Toiselta osuudelta Samuel Pökälä vaihtoi neljäntenä, kaksi minuuttia kärjessä ajavan Venäjän jälkeen.

– Nyt ei ollut ihan paras päivä. Kaksi isompaa virhettä matkalle tuli mutta ajo sentään kulki. Vähän nuo virheet harmittavat mutta onneksi mitali kuitenkin tuli, iloitsi Pökälä.

Ankkuriosuudella Pekka Niemi varmisti Venäjän ja Tsekin jälkeen tyylikkäästi pronssin Suomelle.

– Tsekin kakkosjoukkeen kanssa ajeltiin alkuun ja siitä sain hyvää tukea. Lopussa ajoin yhden välin mutaisen hitaalla panssaripolulla, mutta sitä oli vaikea tajuta etukäteen kartasta. Tämä pronssi oli tänään otettavissa ja lämmittää mieltä, mietiskeli Niemi.

Nuorille miehille MM-hopeaa

Tomi Nykänen, Teemu Kaksonen ja Juha Lilja nuorten MM-hopeaa.

Myös suomalaisnuoret jatkoivat hyviä esityksiään nuorten MM-kisoissa. Nuoret miehet kävivät tasavertaisen kamppailun mestaruudesta Tsekin kanssa. Voitto ratkesi vasta loppukirikamppailussa Tsekille kahden sekunnin erolla Suomeen. Pronssille ajoi isäntämaa Tanska.

– Pääsin lähtemään pieneltä takamatkalta, mutta sain ykkösellä Tsekin ankkurin kiinni. Välillä nähtiin toisiamme ja toiseksi viimeiselle rastivälille lähdettäessä Tsekki oli vielä takana. Otettiin siinä eri reitinvalinnat, mutta pystyin vielä pitämään kärkipaikan seuraavalle rastille. Loppusuoralla ei ollut enää paukkuja vastata Tsekin loppuvetoon. Mahtava mitali tämä kuitenkin on, kiteytti Lilja koko joukkueen tunnelmat kisan jälkeen.

Liljan lisäksi joukkueessa ajoivat Tomi Nykänen ja Teemu Kaksonen.

Nuorten naisten viestissä suomalaiset jäivät alussa mitalivauhdista, sijoittuen kuitenkin viidenneksi joukkueella Anna Ruokola, Saara Yli-Hietanen ja Kaarina Nurminen. Nuorten naisten viestin voitti Tanska, hopealle ajoi Ranska ja pronssille Tsekki.

Kisasivut ja täydelliset tulokset: http://wmtboc2019.dk/

Tuloksiin lasketaan vain yksi joukkue / maa.

Tulokset, Pyöräsuunnistuksen MM-viesti, 3.8. Tanska

D21

1) RUS 2.22.33 (Anastasija Bolshova, Olga Shipilova Vinogradova, Anastasia Svir), 2) FIN 2.23.18 (Ingrid Stengård, Ruska Saarela, Marika Hara), 3) SWE 2.29.35 (Linn Bylars, Sara Forsgren, Nadia Larsson), 4) CZE 2.31.29 (Katerina Novakova, Marketa Drobnikova, Veronika Kubinova), 5) GBR 2.32.05 (Joanne Pickering, Clare Dallimore, Emily Benham Kvåle), 6) AUT 2.38.44 (Sonja Zinkl, Michaela Gigon, Marina Reiner)

H21

1) RUS 2.14.09 (Anton Foliforov, Valeri Gluhov, Grigori Medvedev), 2) CZE 2.15.39  (Jiri Hradil, Vojtech Ludvik, Krystof Bogar), 3) FIN 2.19.40 (Jussi Laurila, Samuel Pökälä, Pekka Niemi), 4) ITA 2.22.00 (Fabiano Bettega, Riccardo Rossetto, Luca Dallevalle), 5) FRA 2.22.57 (Samson Deriez, Baptiste Fuchs, Florian Pinsard), 6) AUT 2.23.00  (Tobias Breitschadel, Kevin Haselberger, Andreas Waldman)

Tulokset, Pyöräsuunnistuksen NMM-viesti, 3.8. Tanska

D20 

1) DEN 1.31.31 (Christine Reibert, Annika Henriksen, Nokoline Splittoff), 2) FRA 1.31.32 (Lucie Rudkiewicz, Marine Denoual, Liloun Pauly), 3) CZE 1.33.41 (Adele Zmikova, Alexandra Svobodova, Vilma Kralova), 4) AUT 1.33.54 (Lea Hnilica, Lena Schnetz, Jana Hnilica), 5) FIN 1.35.51(Anna Ruokola, Saara Yli-Hietanen, Kaarina Nurminen), 6) RUS 1.37.58 (Anastasia Cherednikova, Anastasia Ruzanova, Alena Aksenova)

H20

1) CZE 1.42.36 (Richard Wohanka, Ondrej Hasman, Jan Hasek), 2) FIN 1.42.38 (Tomi Nykänen, Teemu Kaksonen, Juha Lilja), 3) DEN 1.45.57 (Noah Hoffmann, Mikkel Brundstedt, Thomas Steinthal), 4) RUS 1.48.35  (Vladimir Kuznetsov, Pavel Radjvanyuk, Danil Buzovkin), 5) SWE 1.56.07 (Gustav Johansson, Rasmus Nordgren, Joel Ernstsson), 6) FRA 1.58.17 (Nicolas Delaire, Albin Demaret Joly, Jason Bedry)

Suunnistusliiton kuvapankki

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail