INOV-8-liigan pistetilanteet

Nuorten 16-20-vuotiaiden INOV-8-liigasta on kilpailtu viisi osakilpailua ja jäljellä on vielä 25.8.  Sipoossa takaa-ajona suunnistettava finaali. Liigalauantain (27.7.) jälkeen monen sarjan kärkitilanteet muotoutuivat erittäin tasaisiksi.

Voittojen mennessä sopivasti ristiin on sarjoissa D16, H16, D20 ja H20 tilanne, jossa kärkikaksikko lähtee takaa-ajossa matkaan samalla sekunnilla. Voittokamppailut tulevat olemaan erittäin jännittäviä ja urheilijoiden paineensietokykyä koetellaan, kun tavoitteena on Suunnistussäätiön 500 euron harjoittelustipendit. Liigasarjojen sijoille 2. ja 3. sijoittuvat palkitaan INOV-8-jalkineilla.

Pistetilanteet on päivitetty INOV-8-liigan sivuille. Takaa-ajon lähtöjärjestys muodostetaan siten, että parhaiten pisteitä kerännyt suunnistaja lähtee maastoon ensimmäisenä ja muut hänen jälkeensä pistetilanteen mukaisesti siten, että aikaero ensimmäiseen lähtijään lasketaan kaavalla 1 p. = 6 sekuntia.  Kokonaiskilpailun voittaa viimeisessä kilpailussa ensimmäisenä maaliin tullut ja hyväksytyn tuloksen saanut kilpailija.