Miika Kirmula valmiina Norjan MM-kisoihin

Suunnistuksen MM-kilpailut käynnistyvät Norjan Östfoldissa tiistaina 13.8. Neljänsiin aikuisten MM-kisoihinsa valmistautuva 24-vuotias Miika Kirmula matkustaa pelipaikoille hyvissä ajoin jo perjantaina. Vaikka neljännellä kerralla valmistautuminen sujuu jo rutiinilla, yksi asia on toisin.

-Nyt ei ole ollut mitään jalkavammoja kisojen alla ja tilanne on ollut aika paljon parempi kuin viime vuosina. On mukava lähteä kisoihin, kun joku paikka ei ole jo valmiiksi rikki. Tunnelmat ovat odottavaiset.

Koko MM-joukkue oli valittuna jo kesäkuun lopulla, ja se on antanut urheilijoille aikaa valmistautua huolellisemmin tulevaan rupeamaan. Joukkuevalinnan ja kisojen väliin jäävä aika oli mahdollista pyhittää kunnolliselle MM-kisoihin tähtäävälle harjoitusjaksolle. On mukavampi keskittää energia kisoja kohti, kuin katsastuksien stressaamiseen.

-Norjassa on leireilty paljon ja Suomessa on pyritty saamaan treeneihin enemmän mäkeä ja raskaampaa maastoa. Mitenkään erityisen paljon maastotyyppiä ei ole tarvinnut harjoitella, se on perus pohjoismainen maasto.

Oman haasteen erityisesti pitkällä matkalla odotetaan tulevan maastotyypin nopeasta vaihtuvuudesta. Siellä vuorottelevat selkeät ja juostavat alueet, tiukkojen ja tarkkuutta vaativien alueiden kanssa. Kirmula ottaa Norjan MM-kisoissa osaa kaikille kolmelle matkalle. Kokonaisuudessaan kisaviikko muodostuu keskimatkan karsinnasta tiistaina, pitkästä matkasta keskiviikkona, keskimatkan finaalista perjantaina sekä lauantain viestistä.

Vaikka kuluva kausi on ollut onnistunut, rikkonaisen harjoittelutaustan johdosta Kirmula on joutunut jättämään osan pidemmistä treeneistä vielä juoksematta. Pyöräily on kuitenkin kulkenut mukana harjoittelussa jo useamman vuoden ja Norjan raskaissa maastoissa ei reisien voimasta ole ainakaan haittaa. Tulostavoitteita Kirmula ei halua mainita.

-Varsinaisia odotuksia ei ole ladattu, eikä sijoitukset ole mielessä, mutta tietenkin mieluusti haluaisi pärjätä. Kesäkuun alussa oli mukava nähdä Nuuksiossa maailmancupissa, että hyvillä suorituksilla on lähellä kärkeä.

Kirmula suunnisti kesällä uransa parhaille maailmancupin sijoituksilleen Helsingin Suunnistajien järjestämällä avauskierroksella Vihdissä. Keskimatkalla Kirmula sijoittui seitsemänneksi ja pitkän matkan takaa-ajokilpailussa neljänneksi. Toistaiseksi korkein MM-sijoitus on 15. sija viime vuoden pitkältä matkalta Latviasta.

-Nyt vain hyvällä mielellä paikalle. Ei tässä paljon muuta ole enää tehtävissä.

Linkki Suunnistusliiton kuvapankkiin maailmancupista

Linkki kuvapankin etusivulle.
Kuvapankkiin ladataan materiaalia  Norjan MM-kisoista

MM-kisojen sivut