Marika Hara ja Pekka Niemi pyöräsuunnistuksen SM-sprinttimestarit

Kooveen Marika Hara ja Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi olivat pääsarjojen mestarit pyöräsuunnistuksen SM-sprintissä Vihdin Ojakkalassa. Ojakkalan harjumaasto lähellä asutusalueita tarjosi sprinttiin sopivan uraverkoston.

Naisten kilpailun kärkikolmikko oli tiiviissä nipussa, kun hopealle ajanut OK Trianin Ingrid Stengård jäi voittajalle 43 sekuntia ja pronssille ajanut Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu tasan minuutin.

Voittoon ajanut Kooveen Marika Hara oli pohjustanut kisavirettään viime viikolla Ruotsin mestaruuskisoissa, joista tuliaisina oli kaikki kärkikolmikon sijat kolmessa eri kisassa. Vire jatkui yhä Vihdissä.

– Alkuun tuntui vähän raskaalta ja karttatuntumakin haki otetta. Sitten sain rauhoitettua homman ja lähti sujumaan. Muutama reitinvalinta mietitytti matkalla, mutta ilmeisesti ne menivät kuitenkin riittävän hyvin, iloitsi Hara.

Marika Hara pyöräsuunnistuksen SM-sprintin mestari.

Miesten kilpailussa kärkikolmikosta vain voittaja, Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi, selvisi ilman isompia virheitä. Hopealle ajanut OK Botnian André Haga teki ison virheen vanhan hiekkakuopan alueella, jossa hänellä oli hankaluuksia tulkita uria oikein. Pronssille ajanut Jalasjärven Jalaksen Jussi Laurila teki matkalla useamman eri virheen, sekä huonomman reitinvalinnan, ja jäi lopulta lähes kaksi minuuttia voittajalle.

Myös miesten voittaja Pekka Niemi oli hakenut edeltävänä viikonloppuna hieman erilaista valmistautumista, kun hän osallistui hopeamies Hagan kanssa kahdeksan tunnin rogaining-kisaan.

– Hieman se mietitytti, miten tuosta rogainingista palautuu tähän kisaviikonloppuun. Tänään ajoinkin maltillisesti ja suunnistus meni sujuvasti. Lopun rastiväleillä sain Laurilan Jussin kahdella minuutilla kiinni, ja tiesin että kisa oli mennyt hyvin, kertoi Niemi.

Pyöräsuunnistukset jatkuvat Vihdissä sunnuntaina pitkällä matkalla.

Tulokset

Pyöräsuunnistuksen SM-sprintti 31.8.2019, Vihti

Naiset: 1) Marika Hara Koovee 24.06, 2) Ingrid Stengård OK Trian 24.49, 3) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 25.06, 4) Susanna Laurila Jalasjärven Jalas 25.38, 5) Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat 27.03, 6) Jutta Nurminen Valkeakosken Haka 27.27

Miehet: 1) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat 25.15, 2) André Haga OK Botnia 26.50, 3) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 27.13, 4) Samuel Pökälä Asikkalan Raikas 27.49, 5) Konsta Vanhanen Asikkalan Raikas 28.10, 6) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 28.30

Kaikki tulokset: https://online4.tulospalvelu.fi/