Teini takaa-ajokisan toinen Vihdissä

Marika Teini oli hienosti maailmancupin takaa-ajokisan toinen. Kuva: Pirjo Valjanen

Suunnistuksen maailmancup jatkui Vihdissä Ruotsin Tove Alexanderssonin voitonmarssina. Alexandersson vei nimiinsä pitkän matkan takaa-ajon, jossa Suomen Marika Teini nousi ruotsalaisen lähimmäksi uhkaajaksi. Keskimatkan tulosten pohjalta kolmantena startannut Teini oli maalissa toisena puolitoista minuuttia ruotsalaisen jälkeen.

– Tämä meni ihan yli odotusten, sillä tiesin tämän kisan olevan vielä fyysisempi. Mahtavaa! iloitsi Teini, joka pystyi puolittamaan ruotsalaisen etumatkan lähtöeroon nähden.

Radan parikilometrinen ykkösväli haastoi suunnistajat heti usealla reitinvalinnallaan. Teinin kisa alkoi tahmeasti, ja viidentenä startannut Norjan Kamilla Olaussen ajoi suomalaisen kiinni ykkösvälillä.

– Ajattelin kiertää ykköselle, mutta en saanut ykkösvälillä suunnistusta toimimaan ja Olaussen tuli takaa. Siinä sitten jojoteltiin pitkään, tehtiin pikkukoukkuja. Olaussen koukkasi juuri ennen yleisörastia ja pääsin edelle. Loppulenkillä oli koko ajan sellainen norjalaisen pelko takaraivossa, paketoi Teini kisan kulun.

Venla Harju kävi tiukan taistelun paikasta kärkikuusikossa. Loppulenkin virhe pudotti tamperelaisen seitsemänneksi, mutta viikonloppu jätti hyvän kohti kesän pääkilpailuja.

– Ei tänään ainakaan huonommalta tuntunut kuin lauantaina. En ole ilmeisesti tarpeeksi monta kertaa ollut mukana näissä loppuratkaisuissa, kuittasi Harju loppuradan hakemisen.

Sari Anttonen onnistui parantamaan sijoitustaan parilla pykälällä nousten sijalle 12. Saila Kinni, Lotta Karhola ja Maija Sianoja urakoivat sijoille 14-16.

Suunnistuksen maailmancup jatkuu tiistai-illalla Helsingin Senaatintorilla kilpailtavalla sprinttiviestillä.

Suunnistuksen maailmancup, pitkä matka (takaa-ajo), Vihti

Naiset: 1) Tove Alexandersson SWE 58.50, 2) Marika Teini FIN 1.00.20, 3) Kamilla Olaussen NOR 1.01.26, 4) Natalia Gemperle RUS 1.02.04, 5) Karolin Ohlsson SWE 1.02.06, 6) Anastasia Rudnaja RUS 1.02.16, 7) Venla Harju FIN 1.02.35, 12) Sari Anttonen FIN 1.03.50, 14) Saila Kinni FIN 1.03.57, 15) Lotta Karhola FIN 1.03.59, 16) Maija Sianoja FIN 1.04.10, 20) Merja Rantanen FIN 1.06.04, 32) Anna Haataja FIN 1.09.23.