Miika Kirmula maailmancupin seitsemäs

Miika Kirmula oli hienosti seitsemäs maailmancupin avauksessa. Kuva: Pirjo Valjanen

Suunnistuksen maailmancupin avausosakilpailu suunnistettiin Vihdissä keskimatkan merkeissä. Suomen miesten joukkueen parhaan suorituksen latasi Miika Kirmula, joka ylsi uransa parhaaseen tulokseen aikuisten maajoukkuepaita päällään. Viime vuoden MM-kisoissa parhaimmillaan sijalle 15 suunnistaneen Kirmulan tavoitteena oli pistää nyt Helsingin Suunnistajien järjestämässä kisassa paremmaksi. Sen Kalevan Rastin suunnistaja myös teki ja ylsi lopputuloksissa sijalle seitsemän.

Kärkikolmikon 5,9 kilometrin keskimatkalla muodostivat Ruotsin Gustav Bergman, Ranskan Frederic Tranchand ja Norjan Olav Lundanes. Podiumpaikasta kuuden parhaan joukossa Kirmula jäi 16 sekuntia.

– Kisa lähti hyvin käyntiin. Ykköselle oli riskit havaittavissa, mutta löin jarrut kiinni hetkeksi, sain kiinni suunnistuksesta ja naulasin rastin. Sen jälkeen rauhoitin menoa.  Yksi kolmenkymmenen sekunnin selvä virhe tuli, mutta omiin taitoihin nähden olen tosi tyytyväinen.

Kirmula lähti kisaan avoimin mielin, sillä tiesi juoksukunnon riittävän. Kuuman kelin ja raskaan maaston tuomat haasteet mies sai hallittua hyvin.

– En yrittänyt väkisin lukea vauhdissa väsyneenä karttaa, koska siitä ei tule mitään. Vedin aina sekunniksi jarrut kiinni, katsoin karttaa ja jatkoin. Eteneminen oli niin ehkä tehokkaampaa ja sain teknisesti todella puhtaan suorituksen, kertoo pääasiassa viestejä keväällä suunnistanut Kirmula.

Kirmulan takana Suomen miehistä Elias Kuukka oli sijalla 26. Olli Ojanahon tilalle perjantaina hypännyt Joni Hirvikallio oli 32.

Suunnistuksen maailmancupin kilpailut jatkuvat huomenna pitkän matkan kilpailuilla.

Järjestäjien kisasivut

Suunnistuksen maailmancup, Vihti
Keskimatka, miehet: 1) Gustav Bergman SWE 30.20, 2) Frederic Tranchand FRA 31.23, 3) Olav Lundanes NOR 31.51, 4) Magne Daehli NOR 31.56, 5) Martin Regborn SWE 32.10, 6) Daniel Hubmann SUI 32.25, 7) Miika Kirmula FIN 32.41, 26) Elias Kuukka FIN 35.31, 32) Joni Hirvikallio FIN 35.54, 40) Aleksi Karppinen FIN 36.18, 42) Akseli Ruohola FIN 36.28, 44) Aleksi Niemi FIN 36.37, 50) Mikko Knuuttila FIN 37.10, 55) Eetu Savolainen FIN 38.07