Suomen joukkue valmis maailmacupin avaukseen

Suomen joukkue on valmiina viikonloppuna Vihdissä käynnistyvään suunnistuksen maailmancupiin. Lauantaina Nuuksion maastossa kilpaillaan keskimatka ja sen tulosten pohjalta sunnuntaina takaa-ajokisa pitkällä matkalla. Tiistai-illaksi maailmancup siirtyy Helsingin ydinkeskustaan, jossa kilpaillaan sprinttiviesti.

Päävalmentaja Petteri Kähäri on luottavainen suomalaisten iskukykyyn.

– Meillä on koossa hyvä joukkue: mukana on nuoruutta ja kokemusta sopivasti. Uskon monien urheilijoiden pystyvän hyviin ja tasapainoisiin suorituksiin, jotka riittävät täällä pitkälle. Suomen naisten laajaa tasoa on hehkutettu paljon, ja uskon, että myös Suomen miehillä on mahdollisuuksia kärkikymmenikköön, Kähäri ennakoi.

Helsingin Suunnistajia edustava Olli Ojanaho odottaa innolla maailmancupin startteja. Nilkkavamma vaikutti kevään ohjelmaan, mutta on jo paranemaan päin.

– On hienoa aloittaa kansainvälinen kausi kotimaassa ja oman seuran järjestämänä. Kisojen suhteen on nälkää, kun olen joutunut nilkan takia jättämään niitä väliin. Tuntuu, että kausi on vasta aluillaan. Olen treenannut viime vuosina Nuuksion eri maastoissa, ja maailmancupiin on luvassa monipuolista maastoa. Se voi välillä tuntua helpolta, mutta tipsinä kannattaa varautua pahoihin rastipisteisin ja olla tarkkana joka rastilla, Ojanaho pohtii.

Viime kauden paras suomalaissuunnistaja Marika Teini on edelleen joutunut mukauttamaan harjoitteluaan EM-voitossa tulleen jännevamman takia. Haldenissa Norjassa asuva Teini on satsannut laadukkaisiin harjoituksiin MM-maastotyypissä.

– Maailmancup-viikonloppu on itselleni tavallaan kauden avaus, johon lähdetään katsomaan, mikä taso on nyt ja mitä pitää tehdä ennen MM-kisoja, Teini suunnittelee.

Maailmancupin avauksessa nähdään myös Venla Harju, Saila Kinni ja Merja Rantanen, jotka tekevät paluuta kansainvälisiin kisoihin äitiyslomatauon jälkeen. Tiistaina kilpailtavaan sprinttiviestiin Suomen joukkueeseen on tehty pieni muutos, sillä Anna Haataja keskittyy vain viikonlopun maastokisoihin ja hänen tilalleen sprinttiviestiin tulee Jenny Patana.

Suomen joukkue

Maailmancupin järjestäjien sivut

Maailmancupin avauksessa nähdään suoalaisista myös Mikko Knuuttila (vas.) ja Elias Kuukka.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail