Suomen joukkue nuorten MM-rasteille

Suomen joukkue nuorten MM-suunnistukseen Tanskaan on nimetty viimeisten Tanskassa pidettyjen näyttökisojen jälkeen. Nuorten valmentaja Antti Örn kehuu Suomen nuorten tasoa niin laajaksi, että hyviä nuoria jää joukkueen ulkopuolelle.

– Valinnat olivat erittäin tiukat erityisesti tyttöjen osalta. Tanskassa käydyt kolme viimeistä näyttökilpailua osoittivat jälleen paikkansa valintajärjestelmässä. Katsastusmaastot olivat odotetun hankalia ja kartan vihreä väri sekä muotojen runsaus tekivät suunnistuksesta taidollisesti ja fyysisesti todella haastavaa, Örn arvioi.

Valmentaja uskoo, että näyttökisoissa ja sitä edeltäneillä leireillä saatu kokemus MM-kisojen maastotyypistä auttaa valittuja hallitsemaan maastot kauden pääkisassaan.

– Näyttökilpailujen lisämausteena mukana oli usean maan nuoria joko valmistavalla leirillä tai näyttökisoissa. Näin saimme arvokasta vertailukohtaa nuorten huippujen menosta ja omasta tasostamme. Suomalaiset näyttävät olevan tänäkin vuonna huippuvauhdissa ja tämä antaa paljon uskoa menestysmahdollisuuksiimme myös itse MM-kisoissa, Örn luottaa suojatteihinsa.

MM- ja EM-joukkueiden ulkopuolelle jääneille nuorille syksyn nuorten Eurooppa-cup antaa mahdollisuuden päästä mukaan koviin kansainvälisiin kilpailuihin.

Suomen joukkue nuorten MM-kisoihin Tanskaan 7.-12.7.2019

Miehet: Aaro Aho Valkeakosken Haka, Mikko Eerola Tampereen Pyrintö, Arttu Lindqvist Kouvolan Suunnistajat, Teemu Oksanen Ikaalisten Nouseva-Voima, Samuli Peltola Jämsän Retki-Veikot, Touko Seppä Turun Suunnistajat. Varalla Oskari Lepistö MS Parma.
Naiset: Ida Haapala Espoon Suunta, Melina Lahdenperä Espoon Suunta, Elisa Mattila Kouvolan Suunnistajat, Inka Nurminen Jämsän Retki-Veikot, Siiri Silvennoinen Kalevan Rasti, Anu Tuomisto Vaasan Suunnistajat. Varalla Amanda Strandvall IF Minken.

Suomen 20-vuotiaat nuorten Eurooppa-cupiin

Miehet: Oskari Lepistö MS Parma, Matias Salonen Helsingin Suunnistajat, Oskari Silvennoinen Kalevan Rasti, Justus Vuori Turun Suunnistajat. Varalla: Topias Niemi Helsingin Suunnistajat.
Naiset: Mikaela Karjalainen Jämsän Retki-Veikot, Maria Määttänen Espoon Suunta, Liisa Peltonen Kouvolan Suunnistajat, Amanda Strandvall IF Minken. Varalla Lotta Eerola Tampereen Pyrintö.

Nuorten näyttökilpailujen pisteet