Suomen sprintiviestinelikot valmiina torille

Suunnistuksen maailmancup jatkuu tiistaina Helsingin ydinkeskustassa kilpailtavalla sprinttiviestillä. Kilpailukeskus on Senaatintorilla, jonka ympäristössä suunnistetaan neliosuuksinen, nopeatempoinen sprinttiviesti.

Suomella on mukana neljä kvartettia, jotka muodostuvat kahdesta naisesta ja kahdesta miehestä. Naiset suunnistavat aloitus- ja ankkuriosuuden miesten hoitaessa väliosuudet. Maailmancupin virallisiin tuloksiin lasketaan mukaan kunkin maan paras nelikko.

Ennakkotiedoista poiketen Sari Anttonen jättää sprinttiviestin väliin ja tilalle asettuu Sofia Haajanen.

Suomen joukkueet ovat: FIN1 Merja Rantanen, Aleksi Niemi, Akseli Ruohola ja Maija Sianoja, FIN2 Sofia Haajanen, Mårten Boström, Severi Kymäläinen ja Venla Harju, FIN3 Veera Klemettinen, Otto Kaario, Topi Syrjäläinen ja Alexandra Enlund sekä FIN 4 Kirsi Nurmi, Joni Hirvikallio, Jesse Laukkarinen ja Jenny Patana.

Päävalmentaja Petteri Kähäri arvioi Suomen mahdollisuudet sprinttiviestissä etukäteen hyviksi.

– Menestyminen edellyttää joukkueen kaikilta neljältä suunnistajalta onnistumista eli tasapainoista ja sujuvaa suoritusta. Juoksujärjestykset ratkaistaan maanantai-illan aikana, Kähäri kertoo.

Sprinttiviesti alkaa Senaatintorilla klo 17.57 ja kestää noin tunnin. Maailmancupin suunnistajien seuraaminen onnistuu parhaiten tuomiokirkon portailta, jossa kilpailijat näkee useampaan kertaan. Maailmancupin jälkeen myös yleisöllä on mahdollisuus sprinttisuunnistukseen Helsingin keskustassa.

 

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail