Suomalaiset hyvissä asemissa MM-tarkkuussuunnistuksessa

Suomalaisten avauspäivä tarkkuussuunnistuksen MM-kisoissa Portugalin Idanha-a-Novassa alkoi mainiosti. Pinja Mäkinen suoritui normaalikilpailun ensimmäisestä päivästä virheittä ja johtaa kisaa täysillä pisteillä. Antti Rusanen on myös hyvissä asemissa kuudentena, tasaisessa kakkosryhmässä yhden virheen myötä. Tasapisteissä on peräti 11 kilpailijaa, joiden sijat määräytyvät aikarastitulosten perusteella. Juha Hiirsalmi on sijalla 52, viiden pisteen päässä Mäkisestä.

Parasarjassa Pekka Seppä lähtee torstain toiseen kisapäivään viidenneltä sijalta kahden pisteen takamatkalta kärkeen. Ken Gammelgård on sijalla 23 ja hänellä eroa kärkeen on kuusi pistettä.

Suomen joukkueenjohtaja Hannu Niemi oli tyytyväinen suomalaisten avauspäivään.

– Kaikki on mahdollista vielä. Rata oli vaikea. Maaston oli hyvin monimuotoista, siellä on paljon kiviä, kallioita ja jyrkänteitä ja niiden erottaminen ratkaisuetäisyydeltä oli haastavaa. Tehtäviä oli ratkaistava kartta edellä ajatellen, kuvasi Niemi kisaa.

MM-kisat jatkuvat torstaina normaalikilpailun toisella kisapäivällä. Perjantaina on vuorossa viesti ja lauantaina aikarasteihin perustuva tempokisa.

Alustavat tulokset järjestäjien sivuilla

* Päivitys klo 18.33: lisätty sijoitukset aikarastitulosten valmistuttua.