Haralle ja Niemelle SM-keskimatkan kultaa

SM-keskimatka tarjosi vaihtelevan ja totutusta poikkeavan pyöräsuunnistuskilpailun Seinäjoella, sillä kilpailu käytiin aivan keskustan tuntumassa. Tarjolla olikin niin asfalttitietä asutuskeskuksessa kuin teknisesti haastavaa suunnistusta lähimetsiköissä.

Miehissä kilpailun voiton otti Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi.

-Harvoin keskimatkoja näin kaupungissa ajetaan. Rastien määrältä kilpailu oli taas lähempänä kansainvälisiä kisoja kuin sitä, mihin meillä on totuttu. Kun rasteja on paljon, väkisinkin jotain pientä tulee. SM-kulta kauden alkuun tuntuu aina hyvältä, ensimmäisiin pyöräsuunnistuskilpailuihin tänä viikonloppuna osallistunut Niemi iloitsi menestyksestä.

Niemen ero toiseksi tulleeseen OK Botnian André Hagaan oli 20 sekuntia. Suomalaismiesten tasaisuudesta kertoo se, että noin 19 kilometriä pitkällä, vajaan tunnin kestoisella radalla kilpailun kolmanneksi ajanut Jussi Laurila jäi voittajalle 43 sekuntia ja vielä junioreissa ajava Ylistaron Teemu Kaksonen alle minuutin.

– Ihan hyvin meni, mutta rata oli kyllä haastava ja sunnistusvirheitä tuli yli kaksi minuuttia. Yllättävän hyvin kulki, vaikka olin viime yön töissä, vaasassa palomiehenä työskentelevä André Haga kertoi.

Hara ylivoimaiseen voittoon naisissa

Naisten keskimatkalla kultamitali ripustettiin jälleen kerran Suomen menestyneimmän naispyöräsuunnistajan Marika Haran kaulaan. Hara jätti hopealle ajaneen kokeneen konkarin, Mervi Pesun lähes kuuden minuutin päähän.

– Radalla joutui keskittymään ja ottamaan tarkasti joka rastivälin. Vähitellen alkoi tulla selkiä vastaan. Sain isomman virheen tehneen Mervin (Pesu) kiinni, ja hän tuli kuin takiainen mukana maaliin asti. Tavoitteena on tällä kaudella pistää maailman kärjelle kampoihin, Hara kertoo ja mainitsee, että keväällä on vielä töiden takia treenit ollut vähän vähissä.

Pronssia otti, vain 5 sekuntia hopeasta jäänyt OK Botnian Antonia Haga.

– Virheitä ei tullut, mutta oIen vähän yllättynyt, että pystyin polkemaan näin kovaa. Minulla on ollut ongelmia visureiden kanssa, jotka leikattiin pari kuukautta sitten. Treeniohjelmassa on tällä hetkellä vain lepoa, Haga kertoo viisaudenhampaiden poiston ikävistä jälkiseuraamuksista.

Pyöräsuunnistuksen EM-joukkue. Pyöräsuunnistuksen EM-kilpailut käydään 8.-10.6. Puolassa.

Tulokset, SM-keskimatka 19.5., Seinäjoki

Miehet. 1) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat 57.00, 2) André Haga OK Botnia 57.20, 3) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 57.43, 4) Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet 57.59, 5) Samuel Pökälä Asikkalan Raikas 59.44, 6) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 1.00.34

Naiset. 1) Marika Hara Koovee 57.36, 2) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 1.03.33, 3) Antonia Haga OK Botnia 1.03.38, 4) Susanna Laurila Jalasjärven Jalas 1.07.07, 5) Ruska Saarela Kokkolan Suunnistajat 1.07.33, 6) Ingrid Stengård OK Trian 1.07.44

SM-keskimatkan täydelliset tulokset ja kisasivut.