Suomi universiadien sprinttiviestissä niukasti mitalien ulkopuolella

Suomen kaksikko Liisa Nenonen ja Eevert Toivonen jäivät talviuniversiadien tiukassa sprinttiviestissä niukasti mitalisijojen ulkopuolelle, kilpailun neljänneksi. Voiton vei ylivoimaisella suorituksellaan Venäjä ennen kahta Norjan joukkuetta.

Suomen ykkösjoukkueen sprinttiviesti alkoi epäonnisesti, kun Mirka Suutari katkaisi osuuden alkupuolella suksensa ja Misa Tuomala joutui lähtemään ajamaan kärkeä kiinni yli puolen minuutin takaa-ajoasemista.

Toisella osuudella Sergei Gorlanov nosti Venäjän kärkeen ja siinä kaksikko myös pysyi maaliin asti, kasvattaen lopulta eron takaa tuleviin yli minuuttiin.

Suomen kakkosjoukkue nousi kilpailun kolmannella osuudella  neljänneksi, joka jäi lopulta joukkueen sijoitukseksi maalissa. Edelle kerkesi kaksi Norjan joukkuetta. Ero pronssiin jäi vain 10 sekuntiin. Suomen ykkösjoukkue, Mirka Suutari ja Misa Tuomala tuli maaliin lopulta kuudentena, 1.39 voittajalle hävinneenä.

– Muuten oli aika tasaista, mutta venäjän Sergei Gorlanov oli tänään aivan ylivoimainen. Kakkosjoukkue teki kohtuullisen tasaisen suorituksen, mutta fyysisesti ei ollut ihan paras päivä. Lähellä oltiin mitaleita. Tästä jatketaan sisuuntuneena yhteislähtökilpailuun, Suomen joukkueen valmentaja Tapani Partanen kertoo.

Talviuniversiadit päättyvät hiihtosuunnistajien osalta sunnuntaina käytävään keskimatkan yhteislähtökilpailuun.

Tulokset ja kisasivut