Suomen naisille MM-viestipronssia

Hiihtosuunnistuksen MM-kisat päättyivät sunnuntaina Ruotsin Piitimessä viestipäivään. Suomen naiset ottivat kisaviikon päätteeksi viestipronssia joukkueella Mirka Suutari, Milka Reponen ja Salla Koskela. Miehissä Suomen kolmikko Jyri Uusitalo, Tuomas Kotro ja Tero Linnainmaa oli neljäs. Venäjä voitti sekä naisten että miesten viestin.

Suomen naiset olivat kärkikolmikossa koko viestin ajan. Ensimmäisellä osuudella aloittaja Mirka Suutari vaihtoi toisena 1,5 minuuttia Venäjän jälkeen.

-Se oli sellainen perusvarmaveto. Venäjä meni menojaan, mutta kai se ihan hyvin meni, kun sain jätettyä muut lopussa, Suutari iloitsi hyvästä kisasuorituksestaan.

Toisella osuudella Milka Reponen teki tasaisen varman suorituksen. Vaihdossa ero Venäjään oli kuitenkin kasvanut 2,5 minuuttiin.

-Virheitä ei tullut. Menin aika varmasti ja tarkasti. Ketään ei näkynyt ja sain tehdä täysin oman suorituksen. Kiva kisa, paras tälle viikolle, Reponen iloitsi onnistumistaan.

Ankkuriosuudelle toisena lähtenyt Salla Koskelaa teki pieniä virheitä, jotka toivat epävarmuutta tekemiseen. Hurjaa vauhtia takaa tullut moninkertainen maailmanmestari Tove Alexandersson ajoi lopulta Koskelan kiinni pidemmän hajonnan myötä. Edellä mennyt Koskela kaatui vauhdikkaassa laskussa ja  Alexandersson kuittasi tilanteen viemällä ruotsalaiset hopealle. Suomen jäi näin ollen tyytyminen pronssiin.

-Hirveästi ei vielä hymyilytä. En saanut rytmiä päälle ja kun ei ollut luottoa omaan tekemiseen tuli pieniä virheitä. Näin Toven, mutta päätin että pakko yrittää, mutta kaaduin oijossa, kisaviikon suorituksiinsa pettynyt Koskela harmitteli kilpailun jälkeen.

Miehissä Suomi taisteli mitaleista loppuun asti. Aloitusosuudella Jyri Uusitalo avasi mainiosti vaihtaen vain 11 sekuntia Venäjän Vladislav Kiselevin jälkeen.

-Todella hyvä veto ja mieskin oli tämän viikon parasta. Todella hauskaa oli mennä tuolla, Uusitalo iloitsi hyvästä iskukunnostaan.

Toisella osuudella Tuomas Kotro piti kakkossijan, mutta Venäjän Sergei Gorlanov karkasi jo 2,5 minuutin päähän. Takaa tulivat heti kannassa Ruotsi ja Norja.

Ankkuriosuudella Ruotsi pääsi karkuun ja Ruotsi pääsi juhlimaan hopeaa ylivoimaiseen voittoon yltäneen Venäjän jälkeen. Tero Linnainmaa kävi kolmossijasta Norjan Lars Moholdtin kanssa kissa-hiiri-leikkiä hajontojen ja reitinvalintojen vaihdellessa kaksikon keskinäisiä sijoituksia. Lopulta norjalainen teki parempia reitinvalintoja ja Linnainmaan oli taipuminen nelossijaan.

– Tänään oltiin lähellä mitaliaineista. Mutta karvasta kalkkia tuli, Uusitalo ja Kotro summailivat Suomen nelossijaa.

Päävalmentaja Jarkko Urpalainen oli kisaviikon päättäneeseen mitaliin.

-Naisten mitali oli minimitavoite ja kun peilaa viikon hiihtämisiin, olimme aika lähellä tämän hetken tasoamme, Urpalainen pohdiskeli.

Kisasivut

MM-hiihtosuunnistus, Piitime Ruotsi

Viesti

Naiset: 1) RUS 1.36.11 (Alena Trapeznikova, Tatjana Oborina, Maria Ketskina), 2) SWE 1.39.25 (Linda Linqvist, Magdalena Olsson, Tove Alexandersson), 3) FIN 1.39.54 (Mirka Suutari, Milka Reponen, Salla Koskela), 4) NOR 1.44.06 (Evine Westli Andersen, Tilla Farnes Hennum, Anna Ulvensoen),  5) EST 1.47.31 (Epp Paalberg, Doris Kudre, Daisy Kudre), 6) CZE 1.47.32 (Petra Hancova, Johanna Simkova, Lenka Mechlova).

Miehet: 1) RUS 1.36.30 (Vladislav Kiselev, Sergei Gorlanov, Andrei Lamov), 2) SWE 1.38.44 (Martin Hammarberg, Markus Lundholm, Erik Rost), 3) NOR 1.40.15 (Björnar Kvåle, Audun Heimdal, Lars Moholdt), 4) FIN 1.40.47 (Jyri Uusitalo, Tuomas Kotro, Tero Linnainmaa), 5) CZE 1.47.52 (Radek Laciga, Petr Horvat, Jakub Skoda), 1.51.41 SUI (Gion Schnyder, Lukas Deininger, Severin Müller).