Suomella kolmen mitalin päivä talviuniversiadeissa

Talviuniversiadit jatkuivat tiistaina takaa-ajokilpailulla, jonka lähtöjärjestys ja lähtöajat tulivat edellispäivän sprintin tulosten perusteella. Suomalaisista mitaleille nousivat naisissa hopeaa ja pronssia ottaneet Mirka Suutari ja Liisa Nenonen sekä miehissä pronssille itsensä taistellut Misa Tuomala.

Naisten viestin voittoon hiihti maastoon toisena lähtenyt Venäjän Marina Viatkina. Suomalaisista edellispäivänä mitaleilla olleet Liisa Nenonen ja Mirka Suutari pitivät myös tänään mitalivauhtia. Kaksikko taisteli keskinäisestä sijoituksestaan loppusuoralle asti. Hopealle nousi kovalla loppusuorakirillä Mirka Suutari kaksi sekuntia ennen Nenosta. Eroa voittajaan tuli 1.41. Suomalaisten vauhdikasta päivää täydensi kilpailun neljänneksi noussut, 13:sta matkaan lähtenyt Tuuli Suutari.

– Tein lopussa väärän reitinvalinnan ja meni jännäksi Liisan kanssa. Olihan se hienoa ottaa loppukirivoitto ja toinen mitali. Se kaivelee, että tein alussa virheitä. Pitäisi enemmän keskittyä omaan tekemiseensä, Mirka Suutari summaili tunnelmia.

Misa Tuomala takaa-ajon kolmas

Misa Tuomala täydensi Suomen mitalipäivää ottamalla pronssia päivän kilpailussa. Maastoon kuudentenä lähtenyt Tuomala teki tasaisen varman suorituksen ja nosti sijoitustaan kolmella. Kilpailun voitti ylivoimaisesti edellispäivän kolmonen, Venäjän Sergei Gorlanov. Sprintin voittaja, niin ikään Venäjää edustava Vladislav Kiselev sai tyytyä hopeaa 1.10 erolla joukkuetoveriinsa. Tuomalan ero voittajaan oli 1.21.

– Ihan tasapainoinen kilpailu, vaikka ensimmäiselle rastille teinkin aika pahan virheen. Mietin jo, tässäkö tämä nyt oli. Maastossa lumi oli raskasta, mutta onneksi lopussa pääsi takaisin liukkaille lumille, Misa Tuomala iloitsi mitalista.

Muista suomalaisista kilpailun 12. lähtenyt Eevert Toivonen oli hienosti seitsemäs.

Täydelliset tulokset ja kisasivut.

Kilpailut jatkuvat hiihtosuunnistajien osalta torstaina käytävällä sprinttiviestillä.

Talviuniversiadit, Krasnojarsk Venäjä

Hiihtosuunnistuksen takaa-ajo

Naiset: 1) Marina Vjatkina RUS 31.38, 2) Mirka Suutari FIN 33.19, 3) Liisa Nenonen FIN 33.21, 4) Tuuli Suutari FIN 34.05, 5) Aleksandra Rusakova RUS 34.05, 6) Maria Petrusko RUS 34.09, 9) Sanna Pusa FIN 34.49.

Miehet: 1) Sergei Gorlanov RUS 34.38, 2) Vladislav Kiselev RUS 35.48, 3) Misa Tuomala FIN 35.59, 4) Jörgen Baklid NOR ja Öivind Wiggen NOR 36.18, 6) Audun Heimdal NOR 36.30, 7) Eevert Toivonen FIN 37.00, 12) Elmeri Toivanen FIN 38.07,  15) Samuli Scroderus FIN 38.41, 21) Santeri Aikio FIN 41.42.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail