Reponen ja Linnainmaa SM-pitkän mestareiksi

Toisen polven hiihtosuunnistaja Kyrös-Rastin Tero Linnainmaa teki tasaisen varman suorituksen Lapin Lumirastien yhteydessä käydyssä pitkän matkan SM-kilpailussa Pellossa. Hän oli alkumatkasta Kymin Suunnistajien Tuomas Kotroa jäljessä, mutta siirtyi puolimatkan jälkeen kärkeen. Kun Kotrolla oli loppulenkillä murheena vielä suksirikko, karkasi Linnainmaa lopulta yli kolmen minuutin voittoon. Suunta Jyväskylän Janne Häkkinen oli kolmas minuutin Kotroa hitaampana.

– Jo lähtiessä tiesi, että tästä tulee raskas urakka, sellainen ”vanhan liiton” pitkä matka. Paljon tasatyöntöä ja vähän luistelua.

Linnainmaa oli tyytyväinen myös rataan.

– Siellä oli paljon kinkkisiä reitinvalintoja. MM-kisoja ajatellen oma tilanne on hyvä. Nyt pitää vain yrittää huolehtia, ettei tee mitään negatiivista ennen kisoja. MM-urille voi lähteä paljon varmemmalta pohjalta kuin esimerkiksi Turkin EM-kisoihin. Miesten väliset erot varmasti tasoittuvat Ruotsissa.

26-vuotias metsätalousinsinööri keskittyy talvet täysillä urheiluun. Vuosikymmeniä hiihtosuunnistusta seuranneet muistavat Risto Linnainmaan maajoukkuetason urheilijana.

– Isä voitti aikanaan hiihtosuunnistuksen MM-viestihopeaa. Olen luvannut olla mukana vähintään niin pitkään, että menen isän edelle. Minulla on vasta MM-viestipronssi, SM-kultaa Pellossa voittanut Linnainmaa suunnitteli.

Naisten mitalitaistelu oli alusta lähtien kahden kauppa. SK Vuoksen Marjut Turunen johti pitkään vielä toisellakin lenkillä, mutta hyvään kuntoon päässyt Keuruun Kisailijoiden Milka Reponen oli lopussa vahvempi ja voitti Suomen mestaruuden kymmenen sekunnin erolla. Kolmas oli Rajamäen Rykmenttiä uskollisesti edustava Meri Pesu.

Ennakkosuosikki Salla Koskela oli alusta lähtien vaisu, ja oli lopulta kuudes.

Milka Reponen kiitteli ratamestaria mielenkiintoisista reitinvalinnoista, jotka taisivat ratkaista voiton hänelle. Turunen epäili maaliin tultuaan paria reitinvalintaansa, eikä turhaan, sillä Reponen oli kahdella pitkällä rastivälillä yhteensä yli minuutin Turusta nopeampi.

– Onnistuin kaiken kaikkiaan hyvin. Vain yksi virhe tuli, kun pipo putosi ja käännyin väärälle uralle. Olen treenannut hyvin. Vain muutama sairastelu on haitannut. Tavoitteena on olla MM-kisoissa kauden parhaassa kunnossa ja pystyä kauden parhaisiin suorituksiin siellä, Reponen sanoi.

Nuorten sarjoissa MM-kisaedustajat menestyivät hyvin. Mestarit Keravan Urheilijoiden Siiri Saalo ja Kymen Suunnistajien oululainen Aapo Viippola olivat ylivoimaisia.

Järjestäjien tulossivu

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail