Kesällä kisataan nuorten INOV-8 -liigaa

Suunnistuksen kilpailukausi saa tulevana kesänä uutta virtaa 16-20-vuotiaiden kilpailusarjasta, INOV-8 -liigasta. Liigassa kilpaillaan sekä henkilökohtaisissa sarjoissa että seurakilpailussa. Kilpailuohjelma rakentuu kevään näyttökilpailuiden lisäksi heinä-elokuun kolmesta kilpailusta, joista viimeinen on takaa-ajofinaali Sipoossa elokuun lopulla. Kokonaiskilpailussa sarjojen voittajat palkitaan Suunnistussäätiön 500 euron harjoittelustipendeillä ja muut kärkikolmikosta INOV-8 -tuotepalkinnoilla.

– Nuorille on aikanaan toteutettu erilaisia kilpailusarjoja, mutta lähivuosina juuri tälle ikäryhmälle suunnattua kokonaisuutta ei ole ollut tarjolla. Tulevalle kesälle koottiin kalenterissa olevista kisoista INOV-8 -liiga, jonka tarkoituksena on nostaa esille ja huomioida nuorten kilpailemista sekä innostaa myös seuroja nuorten kilpailemisen kannustamiseen, kertoo Suunnistusliiton nuorisopäällikkö Timo Saarinen.

Tämä kausi on toimintamallin kokeilua ja siitä saatavien kokemusten perusteella on tavoitteena kehittää konseptia edelleen tuleville vuosille.

Henkilökohtaisessa kokonaiskilpailussa pisteitä jaetaan sarjoissa H ja D 16, -18 ja -20. Kilpailuohjelma koostuu viidestä osakilpailuista ja finaalista, joka suunnistetaan takaa-ajona. Ensimmäisistä viidestä osakilpailusta kolme parasta  huomioidaan yhteispisteisiin, joiden perusteella muodostuu lähtölista takaa-ajoon. Takaa-ajossa ratkaistaan kokonaiskilpailujen voittajat.

– Osakilpailut on valittu siten, että keväällä nuorten MM- ja EM-kilpailuiden näyttökisat muodostavat rungon, ja niihin osallistumalla on mahdollista koota hyvät pisteet elokuun finaalia silmällä pitäen. Heinäkuussa pistepottia voi täydentää Fin5-suunnistusviikon 4. osakilpailussa, joka on kohderyhmälle hyvä mahdollisuus saada tuntumaa kenties tuleviin MM-maastoihin. Heinäkuun viimeinen lauantai on ns. liigalauantai, jolloin eri puolilla Suomea järjestettävät kansalliset kilpailut ovat osa sarjaa. Jokaisessa kilpailussa on jaossa samansuuruiset pisteet. Haluamme näin tukea myös eri alueiden kisajärjestäjiä, valottaa Saarinen ohjelman suunnittelua.

Kilpailut:

20.4. Pitkä (FinnSpring), PR
11.5. Keskimatka, HyRa
18.5. Sprintti, RaLu
18.7. Keskimatka (Fin5, 4. osakilpailu.), KuoSu
27.7. INOV-8 -liigalauantai (henkilökohtaiset pisteet vain yhdestä, seurapisteet kaikista kilpailuista):

  • Pitkä (Tampere-suunnistus), Koovee
  • Keskimatka (Lahti Suunnistus) LS-37
  • Keskimatka (Sisä-Suomen Rastipäivät), SaPu
  • Keskimatka (Koillismaan Rastipäivät), KEV & PosPy

25.8. Finaali: Keskimatka, takaa-ajo (Husqvarna-kisa), SV

Seurakilpailuun huomioidaan viiden ensimmäisen osakilpailun pisteet siten, että jokaisesta sarjasta seuran kolmen parhaan osallistujan pisteet lasketaan mukaan. Liigalauantailta seura voi kerätä pisteitä jokaisesta tapahtumasta, mikäli seuran edustajia osallistuu eri kilpailutapahtumiin. Finaalitapahtuma ei enää kerrytä seurakilpailun pisteitä.

– INOV-8:n kumppanuuden lisäksi on erityisen hienoa Suunnistussäätiön panos sarjavoittajien harjoittelustipendien lahjoittajana. Tavoitteena on, että nuoret pääsevät hyvin esille ja ottavat liigan omakseen, toteaa Timo Saarinen.

INOV-8 -liigan ohjeet löytyvät Suunnistusliiton nettisivuilta Nuoriso -> INOV-8 -liiga.

 

Lisätiedot: nuorisopäällikkö Timo Saarinen , etunimi.sukunimi (a) suunnistusliitto.fi, p. 040 5198699