Liisa Nenoselle keskimatkan kultaa Universiadeissa

Liisa Nenosen kisaviikko sai kultaisen lopetuksen, kun nainen kiri voittoon Universiadien päätösmatkana hiihdetyllä keskimatkalla. Mitali oli 20-vuotiaalle tämän viikon kolmas. Kotimaassa SK Vuoksia edustava imatralainen aloitti kisaviikon sprintin kullalla ja otti takaa-ajokilpailuista pronssia.

Yhteislähtönä hiihdetyssä kilpailussa riitti säpinää ja tilanteet vaihtelivat. Nenonen teki tasaisen suorituksen ja nousi kilpailun toisen lenkin puolessa välissä kärkikamppailuun. Pieni ohiajo risteyksestä kutisti etumatkaa ja mitalikolmikko hiihtikin kilpailun loppuosan ripi rinnan viimeiselle lenkille asti, jolla Nenonen jätti muut taakseen vahvalla hiihdolla. Hopeaa otti seitsemän sekunnin erolla Nenoseen Venäjän Marina Viatkina ja pronssia Tsekin Petra Hancova.

– Helppoa oli. Huomasin heti ensimmäisellä lenkillä, että tänään kulkee hyvin. Hiihdin muiden mukana kaksi lenkkiä ja lisäsin vauhtia stadionilla viimeiselle lenkille lähtiessä. Kisa oli koko aja hallinnassa, Nenonen iloitsi.

Muista suomalaisista Mirka Suutari oli kilpailun neljäs reilun minuutin voittajalle jääneenä ja Tuuli Suutari seitsemäs 1.14 erolla voittajaan.

Miehissä voiton päivän kilpailussa vei Norjan Jörgen Baklid tiukalla kolmen sekunnin erolla mitaleita kisaviikolla rohmunneeseen venäläiseen Sergei Gorlanoviin. Norjalaisen voitto varmistui viimeisen rastin jälkeisellä hyvällä reitinvalinnalla. Pronssille ylsi niin ikään venäläinen Vladislav Kiselev.

Suomalaisista parhaiten onnistui kärkikamppailussa pitkään mukana pysynyt Elmeri Toivanen, joka oli lopulta kilpailun viides. Eroa voittajaan jäi 44 sekuntia. Samuli Schroderus oli hienosti kuudes 54 sekuntia voittajalle jääneenä.

Samuli Schroderus (edessä) ja Elmeri Toivanen ylsivät kisaviikon parhaaseen suoritukseen. Kuva: Universiadit2019
Tulokset, Talvi universiadit, Krasnojarsk, Venäjä

Keskimatka, yhteislähtö

Naiset: 1) Liisa Nenonen FIN 37.07, 2) Marina Viatkina RUS 37.14, 3) Petra Hancova CZE 37.26, 4) Mirka Suutari FIN 38.11, 5) Mariia Petrushko RUS 38.17, 6) Evine Westli Andersen NOR 38.20, 7) Tuuli Suutari FIN 38.21, …16) Sanna Pusa FIN 40.07

Miehet: 1) Jörgen Baklid NOR 35.25, 2) Sergei Gorlanov RUS 35.28, 3) Vladislav Kiselev RUS 35.37, 4) Audun Haimdal NOR 35.47, 5) Elmeri Toivanen FIN 36.09, 6) Samuli Schroderus FIN 36.19, …16) Santeri Aikio FIN 38.36, Misa Tuomala hyl, Eevert Toivonen ei lähtenyt

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail