100 000 tulosta Rastilipussa vuonna 2018

Suunnistusliiton Rastilippu-palvelu kokoaa Suomen kuntorastitapahtumien tarjonnan ja tulokset yhteen paikkaan: www.rastilippu.fi. Palvelu on käytössä ensimmäistä vuotta ja tänään ylitettiin Rastilipussa 100 000 tuloksen raja tälle vuodelle.

100 000:nen tuloksen teki Iikka Sainio Tampereen Pyrinnön järjestämässä Keski-Tampereen Sprinttiviikon 2. osakilpailussa.

Iikka Sainio kukitettiin tuloksen luvun jälkeen ja hän sai palkinnoksi Kisakallion Urheiluopiston lahjoittamat 5 kuntorastiosallistumista haluamaansa tapahtumasarjaan.

Rastilippu-palveluun on jo ensimmäisenä käyttövuonna kertynyt neljäsosa yhden vuoden tavanomaisesta kuntorastien kävijämäärästä. Vuonna 2017 tehtiin suunnistusseurojen järjestämillä kuntorasteilla yhteensä 415 000 tulosta Suomessa. Vuoden 2018 kokonaismäärä selviää helmikuun aikana Rastilippu-palvelun tilastojen ja seurojen raporttien pohjalta.

Rastilippu-palvelu on tullut osaksi seurojen kuntorastitoimintaa

Kuntorasteja järjestää Suomessa yli 250 seuraa. Melkein puolet seuroista on jo vienyt tapahtumansa Rastilippu-palveluun. Lähemmäs 50 seuraa on ottanut palvelun kaikki ominaisuudet käyttöön, jolloin suunnistajat voivat ilmoittautua Rastilippu-palvelussa kuntorastitapahtumaan ja samalla maksaa osallistumisen palvelun kautta. Myös tuloksia viedään palveluun yhä enenevässä määrin.

Suunnistajien käyttöön Rastilippu-palvelu tuo useita nykyaikaisia ominaisuuksia. Rastilipusta on helppo etsiä lähialueen tapahtumia, ilmoittautuminen ja maksaminen palvelun kautta nopeuttaa käytänteitä tapahtumapaikalla ja tulokset tulevat palveluun viiveettä. Nämä kaikki toiminnot helpottavat myös seuroja tapahtumien järjestelyissä.

Palvelu on tervetullut sekä suunnistajan että seuran näkökulmasta

Rastilippu-palvelun ensimmäiset pilotit toteutettiin vuosi sitten Keski-Tampereen Sprinttiviikolla. Nyt toisena vuonna palvelu on jo tutumpi osallistujille ja voidaan sanoa sen lyöneen läpi heidän keskuudessaan. Tämän päivän tapahtumaan tehtiin 100 ilmoittautumista Rastilipussa, joista kaksi kolmasosaa myös maksoi osallistumisensa Rastilipussa. Tänään kirjattiin 302 tulosta.

– ”Minusta tuntuu, että käteisen käyttö varsinkin talvella on hieman hankalaa. Siksi ensimmäisen Rastilipun maksukerran jälkeen käteiseen palaaminen ei houkuttele. Samoin järjestäjän puolella käteinen on jonkinlainen vaiva. Ja varsinkin nuoriso on yhä vieraantuneempi käteisestä,” sanoo tapahtuman tulospalvelusta vastaava Tampereen Pyrinnön Keijo Viilo.

rastilippu.fi

Ohjeet suunnistajalle

Ohjeet seuralle

Uutinen 16.11.: Rastilippu-palvelua halutaan käyttää