Seuratuen haku käynnistyy 12.11. Suomisportin tukihakupalvelussa

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratoiminnan kehittämistuen (seuratuki) haku avautuu maanantaina 12.11.2018 ja päättyy perjantaina 14.12.2018 klo 16.15. Seuratukea haetaan Suomisportin tukihakupalvelun kautta, jonne tarvitaan käyttöoikeudet etukäteen.

Suomisportin tukihakupalvelu 

Urheiluyhteisön yhteiseen digipalveluun Suomisportiin on avattu uusi palvelu seuroille, seurojen tukihakupalvelu, missä voi hakea opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea. Palvelu löytyy osoitteesta: https://tukihaku.suomisport.fi/.

Seuroissa tukihakemuksia täyttävien henkilöiden tulee hakea palveluun seuralle ja itselleen ennakkoon käyttöoikeus. Käyttöoikeuksien haku on käynnistynyt  osoitteessa: https://tukihaku.suomisport.fi/. Käyttöoikeudet kannattaa ehdottomasti hakea ajoissa jo nyt, jotta ne myös ehditään hyväksyä ajoissa. Älkää jättäkö seurassanne tätä asiaa viime tinkaan!

Ensimmäisestä henkilöstä, joka seurasta hyväksytään Suomisportin tukihakupalveluun, tulee seuran pääkäyttäjä ja hän voi jatkossa myöntää tarvittaessa käyttöoikeuksia muille seuran jäsenille. Seuran hallituksen on hyvä ohjeistaa, kuka seurasta tunnuksia hakee.

Huom! Monilajiseuroissa hakijana seuratuessa on aina pääseura (Suomisportissa seura), vaikka hakemuksen lopullinen täyttäjä olisi lajijaosto. Seuran pääkäyttäjä  voi sen jälkeen myöntää käyttöoikeuksia lajijaostokäyttäjille.

Käyttöoikeuksien hakemiseen liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä sähköpostitse Suomisportin asiakaspalveluun: suomisport(a)olympiakomitea.fi.

Seuratuen haku ja valmistautuminen

Varsinainen seuratuen haku käynnistyy maanantaina 12.11. Hakulinkki julkistetaan ministeriön sivuilla haun avautuessa. Älä jätä hakemuksen täyttämistä viimeisiin päiviin!

Ennen hakemuksen täyttämistä tutustu huolella seuratuen tavoitteisiin, kriteereihin ja hakuohjeisiin Opetus- ja kulttuuriministeriön sivuilla sekä tukimateriaaleihin Suunnistusliiton sivuilla.

Useilla liikunnan aluejärjestöillä on seuratuen infotilaisuuksia. Tarkista oman alueesi infotilaisuuden aikataulu alueiden koulutuskalenterista tai suoraan oman aluejärjestösi sivuilta.

Kysy myös rohkeasti sparrausapua hakuun liittyen Suunnistusliitosta Katja Kycklingiltä tai Timo Saariselta sekä liikunnan aluejärjestöjen seurakehittäjiltä.