Suomi Euromeeting-sprinttiviestin kolmas

Suomen 1-joukkue (Maija Sianoja, Severi Kymäläinen, Aleksi Niemi, Anna Närhi) sijoittui kolmanneksi Euromeetingin sprinttiviestissä. Kuva: Petteri Kähäri.

Suomen ykkösjoukkue onnistui mainiosti suunnistuksen Euromeetingin avanneessa sprinttiviestissä Tanskan Koldingissa. Suomi oli Ruotsin voittamassa kisassa kolmas joukkueella Maija Sianoja, Severi Kymäläinen, Aleksi Niemi ja Anna Närhi. Ruotsin lisäksi Suomen edelle ehti Sveitsi. Kärkeen eroa kertyi 27 sekuntia ja hopeasijaan vain yhdeksän sekuntia. Suomen kakkosjoukkue (Sofia Haajanen, Joni Hirvikallio, Topi Syrjäläinen ja Anna Haataja) oli kisan kuudes.

Maija Sianoja aloitti viestin vaihtamalla kärjessä viisi sekuntia ennen Ruotsia, vaikka ykkösellä oli ongelmia leimauksen kanssa.

– Jouduin palaamaan rastille, kun leimasin ei ottanut leimaa. Aika nopeasti pääsin takaisin kärkeen ja lopussa sain suunnistaa yksin, Sianoja kertasi.

Kymäläinen teki hienon paluun vaikeiden vammavuosien jälkeen edustustehtäviin ja vaihtoi kärjen tuntumassa kolmantena.

– Teknisesti sujui hyvin ja yritin tehdä omaa työtä ja hyötyä muista. Fyysisesti oli vähän kehnompi päivä, tämä oli maksimisuoritus tähän päivään, Kymäläinen mietti.

Niemen osuudella sijoitus putosi kaksi pykälää viidenneksi, mutta ero kärkeen pysyi kohtuullisena.

– Osuus sujui hyvin ilman isompia ongelmia. Lihakset olivat vähän jumissa, mutta nyt on karstat poltettu koneesta, Niemi ennakoi viikonlopun muita startteja.

Ankkuri-Närhi nosti Suomen kolmanneksi ohi Sveitsin ja Ruotsin kakkosjoukkueiden. Ero kärkeen kapeni alkumatkasta lupaavasti.

– Yritin lähteä kuin tykin suusta saamaan tyttöjä edeltä kiinni ja pääsinkin aika lähelle. Otin varvaukseen tullessa ehkä pikkusen huonomman reitinvalinnan ja lopussa jäin ehkä vähän jalallakin Ruotsille. Pikkuisen jäi nakertamaan se, etten saanut kunnon kiriä aikaiseksi, kuvasi Närhi, joka lopussa joutui hieman antamaan kärkimenijöille periksi.

Euromeeting on osa valmistautumista kohti kahden vuoden kuluttua Tanskassa pidettäviin ensimmäisiin MM-sprinttikisoihin. Niinpä ohjelma mukailee vuoden 2020 MM-ohjelmaa. Sprinttiviestin lisäksi lauantaina kilpaillaan pudotussprintti ja sunnuntaina sprintti.

Suunnistuksen Euromeeting, Kolding Tanska
Sprinttiviesti: 1) SWE 1 57.28 (Lina Strand, Max Peter Bejmer, Eric Börjeskog, Karolin Ohlsson), 2) SUI 1 57.46 (Julia Jakob, Jonas Egger, Matthias Kyburz, Martina Ruch), 3) FIN 1 57.55 (Maija Sianoja, Severi Kymäläinen, Aleksi Niemi, Anna Närhi), 4) SUI 2 58.04, 5) SWE 2 58.40, 6) FIN 2 58.54 (Sofia Haajanen, Joni Hirvikallio, Topi Syrjäläinen, Anna Haataja), 14) FIN 4 1.01.08 (Karoliina Ukskoski, Olli-Pekka Koistinen, Mikko Patana, Henna-Riikka Haikonen), 16) FIN 5 1.02.43 (Lotta Kirvesmies, Otto Kaario, Ollipekka Heikkilä, Noora Koskinen), 21) FIN 3 1.03.34 (Tuulia Viberg, Topias Ahola, Jesse Laukkarinen, Alexandra Enlund).