Antonia Haga maailmancupin keskimatkalla toinen

Portugalissa pyöräsuunnistuksen maailmancup-viikonlopun avannut keskimatka päättyi suomalaisittain hienosti. Antonia Haga ajoi upeasti kisan toiseksi jääden vain 16 sekuntia kisan voittaneelle Ruotsin Nadia Larssonille. Marika Hara oli viides ja Ingrid Stengård kymmenes.

Miesten kisassa Jussi Laurila ajoi kolmanneksi jääden puolisen minuuttia kisan voittaneelle Venäjän Ruslan Gritsanille. Pekka Niemi oli tiiviissä kärkikuusikossa kuudes.

Keskimatkan kilpailu ajettiin kuumissa ja pölyisissä oloissa. Haga oli tyytyväinen kisaansa, sillä virheet jäivät pieniksi.

– Pystyin hyvin keskittymään rataan ja kisa sujui tasaisen hyvin. Ykköselle mennessä ajoin yhden risteyksen pitkäksi ja pari reitinvalintaa olisi voinut tehdä toisin, Haga summasi kisansa.

Kuuma ja pölyävä hiekka asettivat niin kilpailijat kuin kalustonkin lujille.

– Korvia kuumotti ajaessa, sillä lämmintä oli ainakin 30 astetta. Nyt pitää pyörä pestä pölystä ja huoltaa lauantain keskimatkaa varten, että se lakkaa natisemasta, Haga suunnitteli kisan jälkeen.

Laurilan ajoa haittasi vuotava takarengas, mutta niin pyörä kuin mieskin kestivät loppuun asti.

– Kilpailukeskuksessa käynnin jälkeen rengas huoletti, kun se tuntui alamäessä heittävän. Pidin sormia ristissä, että ilma pysyisi siinä loppuun asti. Rata oli suunnistuksellisesti aika simppeli, mutta fyysisesti rankka, sillä koko ajan piti ajaa täysiä. Välillä huoletti, uskaltaako vielä vauhtia lisätä vai tuleeko noutaja tässä kelissä, Laurila mietti tyytyväisenä kolmanteen sijaansa.

Maailmancupin finaalikierros jatkuu lauantaina pitkällä matkalla ja sunnuntaina sprintillä.

Pyöräsuunnistuksen maailmancup, Odemira Portugali
Keskimatka
Naiset: 1) Nadia Larsson SWE 1.01.36, 2) Antonia Haga FIN 1.01.52, 3) Martina Tichovska CZE 1.01.54, 4) Marina Reiner AUT 1.02.38, 5) Marika Hara FIN 1.02.42, 6) Algirda Mickuviene LTU 1.03.04, 10) Ingrid Stengård FIN 1.04.22, 11) Ruska Saarela FIN 1.04.24, 25) Kaarina Nurminen FIN 1.12.20.

Miehet: 1) Ruslan Gritsan RUS 1.02.16, 2) Lauri Malsroos EST 1.02.37, 3) Jussi Laurila FIN 1.02.48, 4) Luca Dallavalle ITA 1.02.54, 5) Vojtech Ludvik CZE 1.03.07, 6) Pekka Niemi FIN 1.03.23, 42) Kare Kaskinen FIN 1.26.56.