OK Trian ja Koovee pyöräsuunnistuksen SM-viestimestarit

Molemmat joukkueet onnistuivat uusimaan viimevuotisen viestimestaruutensa.

Pyöräsuunnistuksen viestissä kilpaillaan kaksihenkisin joukkuein, jolloin osuuksia on yhteensä neljä ja molemmille urheilijoille kertyy näin kaksi osuutta. Kankaanpään Suunnistajat järjesti SM-kilpailut Hämeenkankaan hienoilla ja vauhdikkailla hiekka- sekä neulaspoluilla.

Miesten viesti eteni aina ankkuriosuudelle asti vaihtelevissa merkeissä. Avausosuuden otti nimiinsä Rastivarsojen Mika Tervala, toisella osuudella Samuel Pökälä nosti Asikkalan Raikkaan värit kärkeen, ja kolmannesta osuudesta eteenpäin OK Trianin kaksikko Jesper Lindahl ja Anders Blomster pitivät kärkipaikkaa hallussaan.

Asikkalan Raikas tarjosi Trianille tiukan vastuksen aina ankkuriosuuden puoleen väliin asti. Tässä vaiheessa Asikkalan Raikkaan ankkuri Samuel Pökälä teki huonon reitinvalinnan, ja menetti mahdollisuuden mestaruuteen.

– Sain Trianin Blomsterin vielä kiinni osuuden alkupuolella, mutta sitten meillä oli eri hajonta. Minulla oli siinä kohdassa hieman pidempi hajonta ja sitten tein vielä huonon reitinvalinnan pitkälle välille, kertoi Pökälä osuuden vaiheista.

OK Trianin Anders Blomster.

OK Trianin ankkuri Anders Blomster oli tyytyväinen päivän vireeseen ja onnistuneeseen mestaruuden puolustukseen.

– Mestaruuden puolustaminen oli päivän ykköstavoite ja luotin täysillä Jesperin panokseen. Oma suunnistus sujui paria pientä virhettä lukuun ottamatta hyvin, ja luotin fyysiseen vireeseeni. Minulla oli molemmilla lenkeillä sama ykkönen, ja sillä välillä oli hyvä lukea ankkuriosuuden loppurata sujuvasti mieleen. Ankkuriosuus sujuikin sitten puhtaasti, kertoi Blomster.

Pronssille ajoi Vaajakosken Terän mitaliin erittäin tyytyväinen kaksikko Petteri Huikko ja Jouni Kahelin.

Naisten viestissä lopulta kahden kamppailu
Kooveen Henna Saarinen ja Marika Hara vaihdossa.

Naisten viestissä kärkikaksikko Koovee ja Kokkolan Suunnistajat kävivät tiukan kamppailun mestaruudesta aina maaliviivalle asti. Aloitusosuuden nimiinsä vienyt Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu pystyi aloituksessa haastamaan kaksikon, mutta tämän jälkeen Koovee sekä Kokkolan Suunnistajan kasvattivat tasaisesti eroaan muihin.

Koovee on ylläpitänyt SM-viestin mestaruusputkea aina vuodesta 2013 lähtien. Tällä kerralla Henna Saarisen ja Marika Haran ero Kokkolan Suunnistajien Marja Penttilään ja Ruska Saarelaan oli vain kuusi sekuntia. Loppuratkaisu tapahtui vasta toiseksi viimeisen rastin jälkeen, kun Hara runttasi röyhkeästi alamäen sisäkurvista Saarelan ohi.

– Tein heti ykkösrastilla virhettä ja siinä Saarela sai kiinni. Ajoin siinä vähän rumasti vain takana tarkkaillen, ja annoin Saarelan mennä edellä. Loppua kohti laitettiin pari napsua vauhtia lisää, ja sitten runttasin ennen viimeistä rastia alamäessä ohi Saarelasta, kuvaili Hara värikkäästi kisan ratkaisua.

Naisten kisan pronssille ajoi Pargas IF, Dina Alexandersson ja Henna Hertsbacka.

Tulokset

Pyöräsuunnistuksen SM-viesti 2.9.2018, Kankaanpää

Miehet

1) OK Trian 1.37.44 (Jesper Lindahl, Anders Blomster), 2) Asikkalan Raikas 1.39.35 (Konsta Vanhanen, Samuel Pökälä), 3) Vaajakosken Terä 1.41.29 (Petteri Huikko, Jouni Kahelin), 4) Rastivarsat 1.41.52 (Mika Tervala, Verneri Nieminen), 5) Hyvinkään Rasti 1.42.55 (Joona Kleemola, Sakari Puolakanaho), 6) Kankaanpään Suunnistajat 1.45.13 (Pasi Pyykönen, Pekka Niemi)

Naiset

1) Koovee 1.12.21 (Henna Saarinen, Marika Hara), 2) Kokkolan Suunnistajat 1.12.27 (Marja Penttilä, Ruska Saarela), 3) Pargas IF 1.25.03 (Dina Alexandersson, Henna Hertsbacka), 4) Rajamäen Rykmentti 1.25.32 (Mervi Pesu, Riikka Haltia), 5) Lammin Säkiä 1.29.45 (Marja Rantanen, Mari Koivunen), 6) Kortesjärven Järvi-Veikot 1.33.32 (Helena Hakala, Eeva-Liisa Hakala)

Kaikki tulokset: http://www.kansu.fi/kilpailut/kilpailut2018/smpyorasuunnistus2018/tulokset

Suunnistusliiton kuvapankki: https://kuva.sslmedia.info/SM-py%C3%B6r%C3%A4suunnistus-1-292018/Py%C3%B6r%C3%A4suunnistuksen-SM-viesti-2018/