Suomen naiset mc-viestissä 3. ja miehet 4.

Suomen naisten viestitrio onnistui mainiosti suunnistuksen maailmancupin Norjan kierroksen päätöspäivänä. Sari Anttonen, Lotta Karhola ja Henna-Riikka Haikonen sijoittui viestissä kolmanneksi. Viestin voitti Ruotsi ja Norja oli toinen. Suomella kertyi eroa kärkeen kolme ja puoli minuuttia.

Suomen kakkosjoukkue (Maija Sianoja, Miia Niittynen, Anna Närhi) oli kisassa neljänneksi nopein, mutta maailmancupin virallisiin tuloksiin lasketaan vain yksi joukkue/maa.

Ruotsi otti ohjat jo viestin avausosuudella, ja kakkososuudella Karolin Ohlsson teki ratkaisevan, puolentoista minuutin eron seuraaviin. Ankkuri Tove Alexandersson hoiti homman kotiin ja lisäsi eroa vielä minuutilla Norjaan.

Suomen molemmat joukkueet taistelivat lähes tasatahtiin kolmannesta sijasta. Ankkuriosuudella ykkösjoukkueen Haikonen teki varmaa työtä ja varmisti palkintosijan omalle kolmikolleen.

– Olin valmistautunut kaikkeen ja lähdin tekemään omaa suunistusta. Varvauksen jälkeen tajusin, että olemme kolmantena ja yritin saada homman pysymään samanlaisena, mietti erinomaisen maailmancup-viikonlopun suunnistanut Haikonen viestin ratkettua.

Sekä Sari Anttonen että Lotta Karhola myönsivät rankan kisapaketin jo tuntuneen jaloissa. Alla oli neljä starttia kolmena päivänä.

– Aamulla tuntui, että tänään ei jaksa mitään ja alku olikin vähän kankeata. Lopussa oli pidempi hajonta, mutta mitään isompia virheitä ei tullut, Anttonen kertasi osuutensa.

– Aika rankka viikonloppu, mutta viesti oli hienompi kisa kuin lauantain takaa-ajo, kun oli myös suunnistusta. Hieno maasto ja kiva rata, nautti Karhola viikonlopun onnistumisista.

Miesten viestissä Norja (Eskil Kinneberg, Olav Lundanes ja Magne Dähli) nousi ankkuriosuudella voittoon ohi Ruotsin ja Tsekin. Suomen ykkösjoukkue Miika Kirmula, Fredric Portin ja Aleksi Niemi oli hienosti neljäs, vaikka alkuosuudet eivät suunnitellusti sujuneetkaan.

Kirmula vaihtoi kaikki joukkueet huomioiden sijalla 16.

– Heti alkuun tuli reilu koukku. En ollut palautunut lauantain takaa-ajosta. Tänään oli vaikea päivä. Olisi kiva juosta kahdella jalalla, mietti Kirmula viitaten jalkavaivoihinsa.

Portin lähti takaa-ajamaan selkiä kiinni edellään ja onnistui hyvin, kunnes loppuradalla ongelmat alkoivat.

– En miettinyt lähtiessä kuin omaa työtä. Kisa lähti hyvin liikkeelle, mutta lopussa meni liian punaiselle ja tein virheen. Sen jälkeen kaaduin ja olkapää meni sijoiltaan. Siksi lopputulos ei ollut paras mahdollinen, Portin summasi osuutensa.

Niemi lähti ankkuriosuudelle ahnaasti ja onnistui poimimaan useita joukkueita edeltään.

– Päätin tehdä vain omaa duunia, vaikka näin alkulenkillä jo muita. Jalat ei olleet kovin herkät, mutta yritin pitää rennon kovaa vauhtia ja jättää turhan rykimisen pois. Toteutin omaa suunnitelmaa ja olen tosi tyytyväinen omaan suunnistussuoritukseeni tänään, Niemi iloitsi.

Suunnistuksen maailmancupin viimeiset osakilpailut käydään kuukauden kuluttua Tsekissä.

Suunnistuksen maailmancup, Norja Östfold
Viesti:
Naiset: 1) SWE 1.52.55 (Lina Strand, Karolin Ohlsson, Tove Alexandersson), 2) NOR 1.55.18 (Silje Ekroll Jahren, Marianne Andersen, Kamilla Olaussen), 3)
FIN 1.56.27 (Sari Anttonen, Lotta Karhola, Henna-Riikka Haikonen), 4) SUI 2.03.36, 5) AUT 2.05.55, 6) RUS 2.10.10.
Miehet: 1) NOR 1.54.12 (Eskil Kinneberg, Olav Lundanes, Magne Dähli), 2) SWE 1.54.15 (Albin Ridefelt, Gustav Bergman, William Lind), 3) CZE 1.54.36 (Jan Petrzela, Milos Nykodym, Vojtech Kral), 4) FIN 2.02.23 (Miika Kirmula, Frederic Portin, Aleksi Niemi), 5) SUI 2.02.44, 6) UKR 2.02.49.