Maija Sianoja ja Otto Kaario Euromeeting pudotussprintin neljänsiksi

Euromeetingin toisena päivänä juostiin suunnistuksen uutta sprinttiformaattia, pudotussprinttiä. Kilpailu koostuu aamupäivällä käytävistä karsinnoista, joista pääsi 36 urheilijaa iltapäivällä yhteislähtöinä, kuuden urheilijan erissä, juostuihin puolivälieriin. Välierissä karsittiin vielä 18 urheilijan joukosta kuusi illan finaaliin. Parhaat juoksijat saivat päivälle siis neljä kovaa sprinttikoitosta.

Naisissa pudotussprintin finaalissa nähtiin kaksi suomalaisnaista, Maija Sianoja ja Anna Närhi, jotka tekivät upeita suorituksia läpi tiukan karsintapäivän. Päivän parhaaseen suorituksen ylsi Sianoja joka oli kilpailun neljäs. Mahdollisuudet olisivat olleet vaikka voittoon asti, mutta lopussa tehty pieni virhe tiputti naisen lopulta kilpailun neljänneksi. Voiton otti Ruotsin Karolin Ohlssonin sekuntilla ennen joukkuetoveri Lina Strandia.

-Loppulenkillä tuli virhe ja se harmittaa. Taktiikkana oli välttää keulaa, mutta sinne menin, kun pääsin. En nähnyt, että vihreiden pensaiden välistä pääsi ja kiersin liian kaukaa. Siinä menivät sitten ruotsalaiset ohi. Kyllä minulla fysiikka tähän riittää, mutta pitäisi vain pysyä suunnitelmassa ja noudattaa omaa taktiikkaa. Aikamoista letkajuoksuahan tämä on, Sianoja harmitteli lopun sijapudotusta.

Toinen finaalissa nähty suomalaisnainen, Anna Närhi, koki Sianojan kanssa samanlaisen kohtalon. Loppusijana oli kilpailun viides.

-Positiivinen päivä sinällään, sillä viime yönä en saanut nukuttua juuri ollenkaan ja se oli sellainen liskojen yö. Aika intensiivistä ja tapahtumarikastahan tämä on. Se harmittaa, että siinä kohtaa, kun ruvettiin ratkomaan sijoja, tuli siitä keulalta sellainen 10 sekunnin virhe, eikä siitä saanut enää selkiä kiinni. Ihan kivaa, mutta aika raju setti, Närhi pohdiskeli päivän saldoa.

Miehissä finaalissa juoksi yksi suomalainen, nuori Otto Kaario. Kaario teki hienon finaalijuoksun ja oli lopulta kilpailun neljäs. Kilpailun voitti kokenut sveitsiläinen Matthias Kyburz.

-Olen odottanut, että pääsee näitä pudotussprinttejä vetämään ja kyllä tämä formaatti näyttää sopivan minulle. Tarkoituksena oli päästä varvauksessa kakkospaikalle, mutta siinä tuli ruotsalaisen kanssa vähän kyynärpäätä enkä viitsinyt meitä molempia siinä kaataa. Lopussa vähän jäin, mutta viimeiselle rastille olin katsonut parhaan reitinvalinnan ja tiesin, että pystyn saamaan sillä muita kiinni, tänä kesänä sprintin NMM-pronssia voittanut Kaario kertoi.

Välieriin suomalaisista selvisivät edellä mainittujen lisäksi miehissä Mikko Patana, Topias Ahola, Aleksi Niemi ja Jesse Laukkarinen ja naisissa Sofia Haajanen, Tuulia Viberg, Anna Haataja ja Alexandra Enlund.

Tulokset, Euromeeting pudotussprintti, finaali, Tanska, Kolding

Miehet: 1) Matthias Kyburz SUI 8.15, 2) Isac Von Krusenstierna SWE8.21, 3) Anton Sjökvist SWE 8.24, 4) Otto Kaario FIN 8.25, 5) Tim Robertson NZL 8.27, 6) Trond Einar Moen Pedersli NOR 8.29

Naiset: 1) Karolin Ohlsson SWE 9.32, 2) Lina Strand SWE 9.33, 3) Alva Olsson SWE 9.35, 4) Maija Sianoja FIN 9.36, 5) Anna Närhi FIN 9.46, 6) Ursula Kadan AUT 9.49

Täydelliset tulokset

Euromeeting päättyy sunnuntaina juostavaan sprinttiin.