Laurila ja Saarinen pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkan mestarit

Jalasjärven Jalaksen Jussi Laurila ja Kooveen Henna Saarinen ajoivat pääsarjojen mestareiksi pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkalla Kankaanpäässä.

Kuninkaanlähteen ja Viidentienristeyksen maasto tarjosi polkurikkaan kangasmaaston pyöräsuunnistajien iloksi. Monelle tuttu maastotyyppi osoitti kisavauhdissa vaativuutensa, eikä voittaja Jussi Laurilakaan selvinnyt radasta virheittä.

– Lähdössä oli lataus hieman hukassa, ja tein heti ykkösvälin päätteeksi virheen. Sen jälkeen sain skarpattua suunnistusta, ja tulin paikoitellen aika suoraviivaisiakin oikoja urien välillä, analysoi Laurila

Laurila teki selvän puolentoista minuutin eron hopealle ajaneeseen Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemeen ja yli kahden minuutin eron Ulvilan Uran Kare Kaskiseen.

– Tuo hiekkapohjainen urasto ei tuntunut kovin rullaavalta, mutta ihan hyvä fyysinen vire on vielä päällä. Tästä jatketaan mäkipainotteisella treenijaksolla kohti maailmancupin finaalikisoja, kertoi Laurila.

Naisten pyöräsuunnistuksen SM-keskimatkan palkitut.

Naisten kilpailussa tuore maailmanmestari Henna Saarinen ajoi teknisistä murheista huolimatta myös suomenmestariksi, ennen OK Botnian Antonia Hagaa ja Rajamäen Rykmentin Mervi Pesua.

– Pyörän kanssa oli hieman teknisiä ongelmia mutta onneksi se hidasti vain hieman vauhtia. Epäonni saattoi olla myös onnea, sillä siellä oli aika teknistä suunnistusta sekä hankalia alueita, ja välillä piti osata hidastaa. Tiesin, ettei täällä kannata hätäillä, ja pitää mennä suunnistus edellä. Tein vain muutaman pienen virheen, jotka sain korjattua nopeasti oikomalla metsän poikki, iloitsi mestari Saarinen.

Pyöräsuunnistuksen SM-kilpailut jatkuvat huomenna viesteillä.

Tulokset

Pyöräsuunnistuksen SM-keskimatka 1.9.2018, Kankaanpää

Miehet

1) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 52.46, 2) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat 54.15, 3) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 55.20, 4) Samuli Saarela Kokkolan Suunnistajat 58.06, 5) Anders Blomster OK Trian 58.47, 6) Sakari Puolakanaho Hyvinkään Rasti 59.27

Naiset

1) Henna Saarinen Koovee 48.52, 2) Antonia Haga OK Botnia 49.40, 3) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 50.04, 4) Susanna Laurila Jalasjärven Jalas 50.29, 5) Marika Hara Koovee 51.17, 6) Ingrid Stengård OK Trian 56.41

Kaikki tulokset: http://www.kansu.fi/kilpailut/kilpailut2018/smpyorasuunnistus2018/tulokset