Suunnistuksen maailmancup jatkuu Norjassa

Suunnistuksen maailmancup jatkuu viikonloppuna kolmella osakilpailulla Norjan Östfoldissa. Tapahtuma toimii samalla valmistavana vuoden kuluttua käytäviin maastomatkojen MM-kisoihin, jotka käydään samalla seudulla.

Maailmancupissa ohjelmassa on kolme osakilpailua: perjantaina kilpailtava pitkä matka, lauantain tuplakisa eli prologi ja takaa-ajo sekä sunnuntain viesti. Norjan kiertueen jälkeen vuorossa on lokakuun alussa Tsekissä kilpailtava maailmancupin finaali.

Suomen joukkueen sisällä on tehty pieniä muutoksia viikonlopun matkavalikoimassa. MM-pitkällä matkalla olkapäänsä loukkaantunut Anna Haataja jää Norjan osakilpailuista pois. Hänet korvaa pitkällä matkalla Lotta Karhola ja takaa-ajossa Miia Niittynen. Miehissä Olli Ojanahoa ei nähdä perjantain pitkällä matkalla, jossa hänet korvaa Aleksi Karppinen.

Maailmancupin kokonaiskilpailussa suomalaisista parhaissa asemissa ovat Marika Teini (4.) ja Maija Sianoja (9.). Miehissä parhaana suomalaisena Aleksi Niemi on sijalla 21. Naisten kokonaiskilpailua johtaa Ruotsin Tove Alexandersson, miehissä kärkipaikkaa pitää Sveitsin Daniel Hubmann.

Yle televisioi viikonvaihteen kisoista lauantain takaa-ajon jälkilähetyksenä klo 22.15 alkaen (TV2) ja sunnuntain viestin klo 11 alkaen (TV2).

Suomen joukkue
Järjestäjien sivut
Maailmancupin kokonaistilanne