Suomi 8:s MM-sprinttiviestissä

Suomi oli kahdeksas suunnistuksen MM-sprinttiviestissä Riikassa. Suomen joukkueessa suunnistivat Kirsi Nurmi, Miika Kirmula, Aleksi Niemi ja Anna Närhi. Sprinttiviestin voitti Ruotsi, joka näin uusi viimevuotisen voittonsa. Tosin kultajoukkueessa ainoastaan Jonas Leandersson juhli voittoa myös viime vuonna – Tove Alexanderssonille, Emil Svenskille ja Karolin Ohlssonille voitto oli ensimmäinen. MM-hopeaa otti Sveitsi puoli minuuttia hitaampana ja pronssia Tanska ankkurinsa Maja Almin hurjalla vedolla.

Ruotsi hallitsi viestiä alusta alkaen, mutta kaksi ensimmäistä osuutta muut olivat hyvässä tuntumassa. Kolmannella osuudella Leandersson teki 47 sekunnin eron muihin, ja voitto alkoi varmistua.

Suomen aloittaja Kirsi Nurmi vaihtoi sijalla 10, mutta eroa kärkeen oli 38 sekuntia. Nurmi oli tyytyväinen omaan suoritukseensa.

– MM-sprinttiviestin debyytiksi ihan hyvä suoritus. Olen tyytyväinen, että sain tasapainoisen suorituksen, eikä isoja virheitä tullut. Alku tuntui sujuvan helposti, mutta kun aloin laittaa seuraavaa vaihdetta silmään, sitä ei löytynytkään. Siitä jäi vähän hampaankoloon, mietti Nurmi, jolle sprinttiviesti oli ainoa startti MM-Latviassa.

Toisella osuudella Suomen sijoitus tippui yhden pykälän Miika Kirmulan viemänä. Eroa kärkeen kertyi 1.21, josta osa selittyy loppuradalla pyörähtäneestä nilkasta.

– Vähän varvauksen jälkeen meni nilkka aika pahasti. Se tuntui kymmenisen sekuntia. Päivä oli vaikea fyysisesti. Lähtöväli oli vaikea, kun piti yksin juosta koko matkan. Porukassa olisin varmaan pysynyt paremmin mukana. Annoin sen, mitä oli annettavissa, arvioi Kirmula jääpussi nilkassaan.

Aleksi Niemi lähti kolmannelle osuudelle aggressiivisella otteella ja onnistui nostamaan Suomen sijoitusta kahdeksanneksi. Eroa kärkeen tuli 15 sekuntia lisää, mutta tamperelainen oli tyytyväinen suoritukseensa.

– Kulku tuntui hyvälle, ja lähdin tekemään omaa suoritusta. Kilpailukeskuksessa käynnin jälkeen tuli pieni viiden sekunnin virhe. Loppulenkillä alkoi konepelti jo nousta pystyyn, kun juoksukapasiteetti alkoi loppua, virnisti Niemi.

Ankkuri Anna Närhi.
Kuva: Touho Häkkinen

Anna Närhi lähti ankkuriosuudelle perä kanaa Tanskan Maja Almin kanssa. Vaikka Alm meni lopulta menojaan, oli Närhi maalissa tyytyväinen omaan ja joukkueen esitykseen.

– Ajattelin, että tässä on elämäni tilaisuus mitata oma taso. Olisin voinut Almin vauhdissa ehkä yhden lenkin pysyä, mutta sitten olisi tullut noutaja. Olen tosi tyytyväinen, sillä pystyin tekemään oman juoksun ja onnistuin siinä tosi hyvin. Joukkueena kahdeksas sija on ihan ok. Ehkä kuuden joukkoon olisi ollut mahdollisuuksia ilman Kirmulan nilkan pyörähdystä, arvioi Närhi vauhdikkaan kisan jälkeen.

MM-kilpailut jatkuvat välipäivän jälkeen tiistaina 7.8. keskimatkan kilpailulla.

Täydelliset tulokset ja lisätietoja: https://www.woc2018.lv/

Tulokset, MM-sprinttiviesti 5.8.

1)Ruotsi 58.27 (Tove Alexandersson, Emil Svensk, Jonas Leandersson, Karolin Ohlsson), 2) Sveitsi 58.58 (Elena Roos, Florian Howald, Fabian Hertner, Judith Wyder), 3) Tanska 59.14 (Amanda Falck Weber, Tue Lassen, Jakob Edsen, Maja Alm), 4) Norja 59.44 (Silje Ekroll Jahren, Öystein Kvaal Österbo, Håkan Jakob Westergård, Andrine Benjaminsen), 5) Tsekki  59.50 (Jana Knapova, Milos Nykodum, Vojtech Kral, Tereza Janosikova), 6) Venäjä 59.51 (Anastasia Rudnaja, Andrei Hramov, Artem Popov, Galina Vinogradova), … 8) Suomi 1.00.58 (Kirsi Nurmi, Miika Kirmula, Aleksi Niemi, Anna Närhi).

Artikkelikuva: Pirjo Valjanen

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail