Petteri Hakalalle yllätyskultaa MM-temposta

Suomen tarkkuussuunnistuksen MM-joukkueen kuopus, vasta 19-vuotias Petteri Hakala järjesti kisaviikon avauksessa todellisen jättiyllätyksen. Nuoren nokialaisen MM-debyytti onnistui nappiin, ja Hakala voitti aikarastitehtäviin perustuvan tempokisan MM-kultaa. Kylmäpäinen Hakala ratkoi tehtävät 4,5 sekuntia nopeammin kuin virallisissa tuloksissa jaetulle toiselle sijalle tulleet Slovakian Jan Furucz ja Ruotsin Lennart Wahlgren.

Mestari jätti aamupäivän karsinnassa paukkuja finaaliin, sillä hän selviytyi 36 finalistin joukkoon viimeisenä kilpailijana runsaan sekunnin turvin.

– Hermoilin karsinnan kahdella ensimmäisellä asemalla (usean tehtävän rypäs) ja tein niillä viisi virhettä. Finaalissa pystyin rentoon suoritukseen, kun pääsin ensimmäisenä matkaan, Hakala summasi kultapäivänsä.

Finaalissa MM-ensikertalainen Hakala teki vain yhden virheen. Hänen suorituksensa oli rauhallinen ja varma.

– Suoritus oli hallittu. Tehtävien ratkaisuajat olivat pitkiä, mutta varmistelin paljon. Virheitä tuli vain yksi, sillä ehkä voi päästä plaketeillekin, arvioi Hakala varovasti heti kisan jälkeen.

Rasti-Nokiaa edustava Hakala antoi viitteitä nopeista kartanluku- ja päättelytaidoistaan jo kevään EM-kisoissa, joissa hän oli tempon kolmas. Silloin edellä oli Suomen kokenut kaksikko Antti Rusanen ja Pinja Mäkinen. MM-tempossa Rusanen oli 7. ja Mäkinen 19. Juha Hiirsalmi oli hienosti 10. ja Sami Hyvönen 12.

Tarkkuussuunnistuksen MM-tempo, Daugavpils Latvia
1) Petteri Hakala FIN 182,5 sekuntia, 2) Jan Furucz SVK 186, 2) Lennart Wahlgren SWE 187, 4) Marit Wiksell SWE 199,5, 5) Iva Lovrec CRO 200,5,
6) Ines Dominques POR 212, 7) Antti Rusanen FIN 214, 10) Juha Hiirsalmi FIN 240, 12) Sami Hyvönen FIN 248, 19) Pinja Mäkinen FIN 285.

Tuloksia ja juttua korjattu virallisten tulosten mukaisesti.