Suomella kahden hopean päivä opiskelijoiden MM-viestissä

Kuortaneella järjestetyt opiskelijoiden MM-kisat päättyivät lauantaina käytyihin viesteihin. Suomalaiset päättivät kisat osaltaan upeasti, voittaen kaksi mitalia.

Suomen naisten kolmikko Enni Jalava, Sanni Kivelä, Alexandra Enlund suunnisti jännittävän viestin hopeamitalisteiksi.

Enni Jalava siirtyi osuuden puolenvälin paikkeilla vetämään letkaa ja toi Suomen viestin vaihtoon avausosuudelta kärjessä.

-Oli ihan mahtavaa. Heti kun lähdin juoksemaan, tuntui tosi hyvälle vaikka alkuverkassa ei tuntunut. Pitkästä aikaa tuli hyvä suoritus. Nyt oli jotenkin näyttämisen halu kun edelliset päivät meni vähän huonosti, Jalava kertaa suoritusta.

Toisella osuudella Kivelä kertoi tehneensä tasaista työtä, vaikka muutaman koukun olisi voinut jättää väliin. Kisaviikon aikana vireongelmista kärsinyt Kivelä koki, että sai viestin jännityksestä sopivasti tsemppiä omalle osuudelleen.

-Tykkäsin tällaisesta työmiehen maastosta, jossa myös joutuu suunnistamaan tarkasti. Nyt on aika hirveää jännittää, mutta kakkonen on hyvä osuus, kun voi lähteä verryttelemään eikä tarvitse seurata kisaa, Kivelä toteaa osuutensa jälkeen, samalla kun Enlundin gps on siirtynyt kisaseurannassa kärkipaikalle.

Kivelä lähetti ankkurina juosseen Enlundin matkaan toisella sijalla, vain 17 sekuntia Sveitsin Paula Grossin perään. Ankkuriosuus oli pelkkää jännitysnäytelmää, kun Enlund kelasi kärkeen jo ensimmäiselle väliajalle tultaessa. Loppulenkille lähdettäessä Enlund eteni vielä kisan keulassa, mutta viimeisten rastien virheet päästivät Norjan ohittamaan.

-Tein aika tasaisen suunnistussuorituksen ja olen siihen tyytyväinen. Yleisörastin jälkeen tuli pari virhettä ja luulin että Norja on jo kaukana. Yllätyin, kun näin norjalaisen loppusuoralla. Tämä oli hyvä päätös kisoille, Enlund totesi maalissa.

Myös miesten viesti eteni jännittävänä ja päätyi niin ikään hopeaan. Mitalijoukkueessa juoksivat Aleksi Anttolainen, Aleksi Karppinen ja Eetu Savolainen. Avausosuudella Suomen kakkosjoukkueen Joonas Ahola teki vakuuttavaa jälkeä ja toi joukkueensa vaihtoon kärjessä 29 sekunnin erolla seuraavaan joukkueeseen. Ykkösjoukkueen aloittaja Anttolainen toi joukkueen vaihtoon hyvissä asemissa 1.18 kärkeä perässä.

Toisella osuudella Karppinen sai hyvän raivon päälle ja eteni hurjaa vauhtia, kelasi selkiä kiinni ja tuli vaihtoon kolmantena, 43 sekuntia kärjessä edennyttä Norjaa perässä.

-Kun sain porukan kiinni, ei tullut mieleenkään yrittää karkumatkalle. Sen verran kovia kavereita että hetkellisesti voisi yrittää, mutta sitten se kostautuisi virheellä. Tämä oli viestiksi tosi hyvä suoritus, Karppinen kertoo.

Ankkuriosuudella Savolainen, Sveitsin Egger ja Suomen kakkosjoukkueen Kuukka kävivät keskinäistä kamppailua hopeasta ja pronssista koko matkan ajan. Vaikka takaa-ajajat kutistivat eroa, Norja vei kultamitalin turvallisella 22 sekuntin marginaalilla. Taistelu hopeasta päättyi Savolaisen vahvaan loppuun.

-Oli hieno paikka lähteä kisaan. Takaa-ajoasemasta tulee aina vähän lisälyöntiä. Suoritus ei ollut ihan täydellinen. Oltiin käytännössä jo kärjessä kun tuli pieni virhe ja kulta pääsi karkuun. Lopussa en katsonut taakse, juoksin vain ihan niin paljon kuin lähti, hopealle joukkueen ankkuroinut Savolainen kuvaa viestin tunnelmia.

Suomen miesten kakkosjoukkue ylitti maaliviivan samaan aikaan pronssille tulleen Sveitsin kanssa. Arvokisoissa viestituloksiin lasketaan mukaan vain kunkin maan paras tulos, joten kakkosjoukkueen (Joonas Ahola, Lauri Nenonen, Anton Kuukka) hyvä suoritus jää noteeraamatta virallisissa tuloksissa.

Järjestäjien kisasivut

Opiskelijoiden MM-kisat Kuortane

Viesti:

Naiset: 1) NOR 1.53.10 (Ingrid Lundanes, Eide Ingeborg, Marie Olaussen), 2) FIN 1.53.23 (Enni Jalava, Sanni Kivelä, Alexandra Enlund), 3) SUI 1.55.23 (Sina Tommer, Lisa Holer, Paula Gross)

Miehet: 1) NOR 1.36.32 (Håvard Haga, Audun Heimdal, Paul Sirum), 2) FIN 1.36.55 (Aleksi Anttolainen, Aleksi Karppinen, Eetu Savolainen), 3) SUI 1.36.56 (Florian Schneider, Christoph Meier, Jonas Egger)