Mervi Pesu ja Pekka Niemi pyöräsuunnistuksen SM-erikoispitkän matkan voittoihin

Ensimmäisen kerran historiassa järjestetty SM-erikoispitkä matka tarjosi pyöräsuunnistajille haasteita Suonenjoen harjumaastossa. Erot mitalistien välillä kävivät suuriksi, mutta onneksi uhatut ukkoset ja pahimmat sateet kiersivät kilpailualueen kauempaa.

Miesten voittoon ajoi Kankaanpään Suunnistajien Pekka Niemi. Matkaa voittajalle kertyi reilu 74 kilometriä ja aikaa kului 3.07.58. Niemi oli tyytyväinen suoritukseensa, vaikka matka alkoikin painaa jaloissa.

-Se oli sellaista perusajelua ja isompia virheitä ei tullut. Vähän alkoi kramppaamaan, mutta pidän kyllä siitä, että välillä saa ajella tällaisia pidempiäkin matkoja, Niemi kertoi.

Hopeaa kilpailussa otti Jalasjärven Jalasta edustava Jussi Laurila, jolle omien mittausten mukaan kertyi matkaan reilu 5 kilometriä ja vajaa 10 minuuttia enemmän.

-Yritin valita kiertoja, mutta vähän liiankin paljon taisi niitä tulla. Matka oli omalta osalta sellaista säätöä ja kikkailua, kun keskittyminen alkoi herpaantumaan. Sisäreisi ja pohje alkoi kramppaamaan, mutta onneksi sain ravisteltua sen pois, Laurila kertoi.

Vaikka erot isoiksi kasvoivatkin, SM-pronssimitalista oli kova kilpailu, jonka voitti vain 10 sekunnin erolla Samuli Saarelaan Ulvilan Uran Kare Kaskinen.

Naisten kilpailun voittoon nousi hiihtosuunnistajanakin ansioitunut Rajamäen Rykmentin Mervi Pesu ennen Kooveen Henna Saarista.

-Nopeasti meni eikä käynyt aika pitkäksi. Yksinäinen lenkki kyllä oli, kun muut jäivät heti alussa. Aina kun näin jonkun miehen selän niin siihen yritin iskeä, Pesu kertoi voittajataktiikkaansa.

Selkävaivoista juhannuksen jälkeen kärsinyt Henna Saarinen, oli tyytyväinen, kun kilpailu oli suoritettu kunnialla läpi. Myös Saarinen valitteli matkalla tulleita kramppeja.

-Aluksi oli kiva ajaa, kun oli vielä porukkaa, mutta loppu oli sellaista yksin jumittamista. Selkä vihoittelee ylämäissä, joten yritin välttää nousua ja tein isojakin kiertoja, Saarinen kertoi kilpailusta.

Pronssia ajoi Kortesjärven Järvi-Veikkojen Eeva-Liisa Hakala.

Tulokset, SM-erikoispitkä, Suonenjoki

Miehet H21: 1) Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat 3.07.58, 2) Jussi Laurila Jalasjärven Jalas 3.17.47, 3) Kare Kaskinen Ulvilan Ura 23.54

Naiset D21:1) Mervi Pesu Rajamäen Rykmentti 2.44.18, 2) Henna Saarinen Koovee 3.00.25, 3) Eeva-Liisa Hakala Kortesjärven Järvi-Veikot 3.25.45

Kisasivut ja täydelliset tulokset: http://oc-dubhe.com/