Sprinttiviesti käynnisti opiskelijoiden MM-kisat Kuortaneella

Kuortaneen Urheiluopiston isännöimät opiskelijoiden MM-kisat käynnistyivät Seinäjoella juostulla sprinttiviestillä. Erittäin helteisen viestin voittoon suunnisti Sveitsi, toiseksi tuli Puola ja pronssille Ranska. Suomen nelikko Jannina Gustafsson, Joonas Ahola, Aleksi Anttolainen, Alexandra Enlund teki tasaista työtä nousten avausosuuden kolmanneltatoista sijalta lopulta kuudenneksi. Eroa voittajajoukkueeseen tuli 1.54 ja mitaliin jäi matkaa vajaa minuutti.

Joukkueen valmentaja Tero Föhr oli tyytyväinen kisojen avaukseen vaikka uskookin, että suomalaisittain paras menestys tulee metsämatkoilta.

-Kuudes sija on hyvä, sillä kukaan joukkueesta ei varsinaisesti ole sprintteri. Joukkue on valittu enemmän metsäpainotteisesti.

Föhrin mielestä opiskelijoiden MM-kisat ovat yksi tärkeä askel kohti aikuisten arvokisoja. Isojen kisojen tunnelman kokeminen edistää jokaisen urheilijan uraa. Ja mikäli kisoissa onnistuu vielä näyttämään kykynsä, porras seuraavalle tasolle madaltuu jälleen.

Ankkuriosuudella kärkiajan juossut Enlund oli tyytyväinen suoritukseensa. Vaasassa asuvalle suunnistajalle nuorten MM-kilpailut ovat lähes kotimaastoissa.

-Tänään oli aika helppo rata. Piti vain juosta kovaa. Joukkueella ei ollut sijoitustavoitteita eikä taktiikkaa. Kaikki vain juoksivat niin lujaa kuin pystyivät, Enlund kuvailee ensimmäistä kisapäivää.

Onnistunut kisaviikon avaus lisäsi Enlundin luottoa siihen, että henkilökohtaisessa sprintissä onnistunut suoritus voi riittää erittäin hyville sijoille.

Kilpailut jatkuvat huomenna keskimatkalla.

Järjestäjien kisasivut

Opiskelijoiden MM-kisat, Kuortane

Sprinttiviesti

1) SUI 56.36 (Paula Gross, Jonas Egger, Joey Hadorn, Martina Ruch), 2) POL 57.25 (Agata Stankiewicz, Piotr Parfianowicz, Krzysztof Wolowczyk, Aleksandra Hornik), 3) FRA 57.35 (Delphine Poirot, Adrien Delenne, Arnaud Perrin, Florence Hanauer), 6) FIN 58.31 (Jannina Gustafsson, Joonas Ahola, Aleksi Anttolainen, Alexandra Enlund)