Opiskelijoiden MM-kilpailut alkavat tiistaina Kuortaneella

Kansainvälisen opiskelijaurheilujärjestö FISU:n 21. suunnistuksen MM-kilpailut käydään 17.-21.7. Kuortaneen, Seinäjoen ja Lapuan maastoissa.  Kuortaneen Urheiluopiston isännöimässä kilpailussa on mukana 33 maata ja 249 suunnistajaa. Suomen joukkuetta valmentavat Tero Föhr ja Tero Viljanen, sekä huoltajana toimii Mika Lehtonen. Kuortaneen Urheiluopiston rehtori Tapio Korjus lupaa yllätyksellisten pohjalaismaastojen sävyttämiä haasteellisia kilpailuita.

OMM-kisojen kanssa samaan aikaan järjestetään Fin5-suunnistusviikko 15.-20.7.

Opiskelijoiden MM-kilpailun aikataulu

ti 17.7. sprinttiviesti
ke 18.7. keskimatka
to 19.7. sprintti
pe 20.7. pitkä matka
la 21.7. viesti

Järjestäjien kisasivut

Suomen joukkue ja matkavalinnat opiskelijoiden MM-kisoihin:

Naiset: Aleksandra Enlund IF Femman (sprintti, sprinttiviesti, viesti), Jannina Gustafsson MS Parma (sprintti, sprinttiviesti, viesti), Katja von Schoultz OK Trian (sprintti, keskimatka, pitkä matka, viesti), Roosa Hämäläinen Hiidenkiertäjät (keskimatka, pitkä ja viesti), Enni Jalava Turun Suunnistajat (keskimatka, pitkä matka, viesti), Sanni Kivelä Angelniemen Ankkuri (sprintti, keskimatka, pitkä matka, viesti), Jasmiina Rantala Rasti-Lukko (sprintti, keskimatka)

Miehet: Joonas Ahola Navi (sprintti, sprinttiviesti viesti), Aleksi Anttolainen Lahden Suunnistajat -37 (keskimatka, pitkä matka, sprinttiviesti, viesti), Aleksi Karppinen Ikaalisten Nouseva Voima (keskimatka, pitkä matka, viesti), Anton Kuukka Tampereen Pyrintö (sprintti, pitkä matka, viesti), Lauri Nenonen Kalevan Rasti (sprintti, keskimatka, viesti), Eetu Savolainen Ikaalisten Nouseva Voima (sprintti, keskimatka, pitkä matka, viesti)

Kilpailussa mukana oleva Jasmiina Rantala kilpailee FISU:n lipun alla. Rantala sai edustusoikeuden kilpailuihin menestyttyään koululaisurheiluliiton (ISF) kisoissa. Alun perin kisoihin valitut Henna-Riikka Haikonen sekä Anna Haataja jättävät kisat väliin MM-joukkuevalinnan johdosta. Tilalle joukkueeseen nousivat Schoultz ja Hämäläinen.