Olli Ojanaho jää pois MM-kisoista

Ensimmäistä kauttaan aikuisten sarjassa suunnistava Olli Ojanaho teki viikonlopun MM-näyttökisojen jälkeen päätöksen jättäytyä pois MM-kisoista.

Ojanahoa pitkään valmentanut isä Mikko Ojanaho tiivisti päätöksen taustat näin:

– Jotta voi katsoa eteenpäin, täytyy välillä pysähtyä katsomaan taaksepäin. Ollin uran viime vuodet ovat sisältäneet paljon ilonaiheita, mutta myös paljon paineita. Kaikki viime vuoden aikana tapahtuneet muutokset ovat jättäneet jälkensä, kirjoitti Mikko Ojanaho Instagram-tilillään.

Ojanaho harjoitteli ennen MM-näyttökisoja kevennetysti ja piti välillä suunnistustaukoa. Kontrollitestit näyttivät hyviltä katsastuksiin lähdettäessä.

– Testien perusteella Olli oli kauden parhaassa kunnossaan, mutta suunnistus ei ottanut sujuakseen. On aika nostaa hetkeksi jalka kaasulta, Mikko Ojanaho sanoo.
Maajoukkueen päävalmentaja Petteri Kähäri sanoo kunnioittavansa Ojanahon päätöstä.

– Kävin perusteellisen keskustelun Ollin ja hänen taustajoukkojensa kanssa. Koska Ojanaho on Olympiakomitean huippu-urheiluyksikön tukiurheilija ja apurahaurheilija, asiasta on keskustelu myös kestävyyslajien lajiryhmävastaavan Olli-Pekka Kärkkäisen kanssa. Päävalmentajana kunnioitan Ollin tekemää harkittua päätöstä. Ei ole mitään syytä lähteä ehdoin tahdoin pakottamaan itseään kisoihin. Pitkällä aikajänteellä tämä on varmasti kaikkien kannalta paras ratkaisu, Kähäri muistuttaa.

Suomen MM-joukkue Latviassa elokuussa käytäviin kisoihin nimetään maanantaina.

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail