Närhi jatkoi voittojen tiellä

Perjantaina sprintin MM-näyttökisan voittanut Anna Närhi jatkoi myös keskimatkalla voittojen tiellä. Närhi nousi muutaman minuutin loppulenkillä kuuden sekunnin takamatkalta neljällä sekunnilla ohi Henna-Riikka Haikosen. Maija Sianoja oli kolmas 52 sekuntia Närhelle jääneenä. Keskimatkan Euroopan mestaruuden keväällä voittanut Marika Teini meni kisan pintakaasulla jalkaansa säästellen.

Närhi oli tyytyväinen omaan keskimatkaansa ja kuvasi suoritusta erinomaiseksi, hallituksi menoksi.

– Jalat oli todella raskaat sprintin jälkeen, ja päätin alussa, että tänään ratkaistaan pääkopalla. Meno tuntui ryömimiseltä, kun maasto oli niin puskaista. Se oli rankkaa, mutta hienoa. Sain hyvän alun, mutta kakkosella meinasi homma lähteä lapasesta. Sain kuitenkin rauhoitettua ja sisukkaasti painoin eteenpäin, Närhi kuvasi voittosuoritustaan.

Haikonen oli maaliin tullessaan vielä tyytymätön, mutta sijoituksen ratkettua hänenkin ilmeensä kirkastui.

– Maaliviivalla virheet on aina ekana mielessä. Rastinotossa on vielä viilattavaa – pari minuuttia kertyi virheitä, Haikonen arvioi.

Päävalmentaja Petteri Kähäri kuvasi näyttökisan rataa mainioksi: penkkaa oli tarjolla sekä ylös että alas, ja rinteet ja peitteinen maasto tekivät myös rastipisteistä haastavia.

Miesten kisan ykkönen oli Fredric Portin, joka kukisti toiseksi sijoittuneen Hannu Airilan runsaalla kahdella minuutilla. Miika Kirmula kiilasi kolmanneksi 2.23 Portinia hitaampana. Perjantaina sprintin näyttökisan voittanut Olli Ojanaho oli vasta sijalla 15. Ojanaho eteni kisan puoliväliin Portinin kanssa kärkitahtia, kunnes ajoi ysirastin ohi ja menetti pelin.

Portin myhäili tyytyväisenä kisan jälkeen. Pieni akkujen latausjakso omilla leireillä oli tehnyt tehtävänsä.

– Oli hyvä ratkaisu leireillä omilla leireillä ja FSO:n leireillä. Olen tyytyväinen päivän suoritukseen: suunnistus sujui ja juoksukin oli ehkä kauden parasta, Portin vertasi.

Airila kadotti leimaustikkunsa jo ykkösrastilla pusikkoon, mutta tilanne ei miestä hämmentänyt.

– Aamulla juuri mietittiin, kauanko tikkua kannattaisi etsiä, jos se hukkuisi. Onneksi nyt löytyi 20-30 sekunnissa. Näihinkin pitää olla valmistautunut. Suunnistus sujui siististi, en lähtenyt sinkoilemaan, vaan pysähdyin pari kertaa. Nousujohteinen suoritus, Airila summasi.

Kirmula jatkoi sprintin hyviä otteitaan, vaikka myönsi kovavauhtisen sprintin verottaneen vauhtia keskimatkalla.

– Se otti terävyyttä pois, ehkä senkin takia tuli hölmöjä virheitä. Alku lähti kohtuullisesti, sitten tuli eka iso virhe. Lopulta otin homman haltuun, kun oli helpompaa suunnistusta, Kirmula kertasi.

Näyttökisojen viimeinen matka, pitkä matka suunnistetaan sunnuntaina Ligatnen maastoissa.

Suunnistuksen MM-näyttökisat, Ligatne Latvia
Keskimatka
Miehet: 1) Fredric Portin PR 36.13, 2) Hannu Airila KR 38.25, 3) Miika Kirmula KR 38.36, 4) Aleksi Niemi TP 38.37, 5) Elias Kuukka TP ja Einari Heinaro HS 38.51, 7) Aleksi Anttolainen LS-37 40.00, 8) Olli-Markus Taivainen Navi 40.04, 9) Aleksi Karppinen IkNV 40.15, 10) Santeri Silvennoinen KR 40.17.
Naiset: 1) Anna Närhi Göteborg IFK 36.14, 2) Henna-Riikka Haikonen AnttU 36.18, 3) Maija Sianoja MSParma 37.06, 4) Lotta Karhola TP 37.13, 5) Sofia Haajanen Pohjant 38.05, 6) Anna Haataja Pohjant 38.13, 7) Miia Niittynen Koovee 38.54, 8) Kirsi Nurmi IFK Göteborg 39.01, 9) Enni Jalava TuS 42.38, 10) Alexandra Enlund Femman 44.15.