Alexandra Enlund neljänneksi opiskelijoiden MM-sprintissä

Opiskelijoiden suunnistuksen MM-kisat saivat jatkoa henkilökohtaisilla sprinteillä. Kilpailu juostiin Seinäjoen keskustassa. Podiumpaikoilla nähtiin kovin kansainvälinen kattaus urheilijoita, kun kolmen parhaan joukkoon molemmissa sarjoissa suunnisti kuusi eri kansallisuutta. Alexandra Enlund tykitti päivän kisassa kärkiaikoja useallekin rastivälille, mutta joutui taipumaan niukasti mitalien ulkopuolelle neljänneksi.

-Meni kyllä hyvin, paitsi että tein noin 5-10 sekunnin virheen viidennelle rastille. Nyt kyllä ärsyttää vähän, Enlund manaa lähelle jäänyttä mitalia.

Kisaa Enlund kuvaili sprinttiviestiä suunnistusvoittoisemmaksi. Päivän juoksukunto oli myös kohdillaan yhden välipäivän jäljiltä.

-Kyllä tämä iso saavutus on vaikka se mitali oli tavoitteena. Nyt tiedän että vauhti riittää, toteaa 21-vuotias Enlund, jolla arvokisojen mitalimahdollisuuksia riittää vielä pitkälle tulevaisuuteen.

Onnistuneen sprinttisuorituksen taustalta löytyy kolme Australiassa vietettyä treenikuukautta viime syksyltä. Vielä matkan aikana Enlund ei osannut aavistaa kuinka positiivinen vaikutus sillä olisi hänen sprinttisuunnistukseen. Australiassa on huomattavasti helpompi päästä suunnistamaan sprinttikartoille kuin metsään. Se on näkynyt niin Enlundin sprinttisuorituksissa, kuin myös miesten kisassa.

Miesten kisan kärkikolmikko päivän kisassa oli Uuden Seelannin Tim Robertson, Norjan Trond Einar Moen Pedersli ja Australian Henry Mcnulty. Parhaana suomalaisena radan selvitti Joonas Ahola sijalla 17.

-En tuntenut oloani kovin vahvaksi luultavasti kuumuudesta johtuen, mutta tilannehan oli sama kaikille. Yritin pitää sen mielessä ja painaa niin kovaa kuin pystyin. En tehnyt virheitä joten olen iloinen, päivän voittaja Robertson kertoo.

Kooveeta nykyään edustava, Uuden Seelannin Tim Robertson vei miesten sprintin nimiinsä lähes kahdeksalla sekunnilla. Nykyään Itävallassa asuva Robertson on panostanut erityisesti sprinttiin osittain olosuhteiden pakosta. Myös Uudessa Seelannissa on melko haastavaa harjoitella metsäsuunnistusta. Oman sujuvan suorituksen ja voiton lisäksi miestä ilahdutti Australialaisen Mcnultyn pronssimitali.

-Oli todella kiva nähdä Henry kanssani podiumilla. Olemme kilpailleet toisiamme vastaan siitä asti kun olimme 11-vuotiaita.

Järjestäjän kisasivut

Opiskelijoiden MM-kisat, Kuortane

Sprintti:

Naiset: 1) Virág Weiler HUN 13.48.3, 2) Martina Ruch SUI 13.48.8, 3) Aleksandra Hornik POL 13.58.8, 4) Alexandra Enlund FIN 14.01.2, 29) Jasmiina Rantala FISU 15.15.7, 37) Jannina Gustafsson FIN 15.35.6, 42) Sanni Kivelä FIN 15.47.1, 51) Katja von Schoultz FIN 16.16.3

Miehet: 1) Tim Robertson NZL 13.44.2, 2) Trond Einar Moen Pedersli NOR 13.52.1, 3) Henry Mcnulty AUS 14.08.3, 17) Joonas Ahola FIN 14.43.7, 24) Eetu Savolainen FIN 14.49.2, 32) Lauri Nenonen FIN 15.02.1, 42) Aton Kuukka FIN 15.33.4

Facebooktwitterpinterestlinkedinmail