Suomen joukkue EM-pyöräsuunnistukseen

Suomen joukkue pyöräsuunnistuksen EM-kisoihin on nimetty. Unkarissa kesä-heinäkuun taitteessa järjestettäviin kisoihin lähtee kaksi naista ja kuusi miestä sekä nuorten sarjoihin viisi naista ja viisi miestä.

– EM-joukkueen määräävänä tekijänä oli paljolti taloudelliset resurssit lähteä mukaan. Onneksi saimme kuitenkin kaikkiin sarjoihin kärkisuunnistajat mukaan, maajoukkueen päävalmentaja Mikko Niskanen kertoo.

Naisten joukkueen muodostaa kansainvälisestikin kova kaksikko Marika Hara ja Antonia Haga. Miehissä mukaan lähtevät kokeneet arvokisakävijät Jussi Laurila ja Pekka Niemi sekä Andre Haga, Kare Kaskinen, Petrus Hanhijärvi ja Pasi Pyykönen, jolle EM-kisa on ensimmäinen arvokisaedustus Suomen paidassa.

Viikonloppuna Hämeenkyrössä miesten pitkän matkan Suomen mestaruuden voittanut Andre Haga lähtee toisiin EM-kisoihinsa. Edellinen EM-edustus on vuodelta 2015.

– Talvi sujui treenin puolesta hyvin. Olen treenannut enemmän kuin koskaan. Ehjän harjoituskauden pitäisi näkyä kesän aikana, pohtii Haga odottaen kesän arvokisastartteja.

EM-kisat ajetaan 27.6.-1.7. Budapestin lähistöllä. Ohjelmassa on aiemmasta poiketen vain kolme matkaa: pitkä matka 29.6., keskimatka 30.6. ja sekaviesti 1.7.  MM-pyöräsuunnistus ajetaan elokuun alussa Itävallassa.

EM-järjestäjien kisasivut

Suomen EM-joukkue

Naiset: Marika Hara Koovee, Antonia Haga OK Botnia.
Miehet: Jussi Laurila Jalasjärven Jalas, Pekka Niemi Kankaanpään Suunnistajat, Andre Haga OK Botnia, Kare Kaskinen Ulvilan Ura, Pasi Pyykönen Kankaanpään Suunnistajat, Petrus Hanhijärvi Espoon Akilles.

Suomen joukkue nuorten EM-kisoihin

Naiset: Jutta Nurminen Valkeakosken Haka, Saara Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö, Eveliina Välimaa Vaasan Suunnistajat, Kaarina Nurminen Tampereen Pyrintö, Silja Yli-Hietanen Tampereen Pyrintö.
Miehet: Teemu Kaksonen Ylistaron Kilpa-Veljet, Juha Lilja Tampereen Pyrintö, Tomi Nykänen Lahden Suunnistajat -37, Erik Nurminen Rastivarsat, Väinö Venetjoki Kokkolan Suunnistajat.