Stora Tuna OK Venlojen viestin voittoon

Venlojen viesti Hollolan Hälvälässä huipentui odotetusti ankkuriosuudelle, jossa ruotsalainen Stora Tuna OK nousi ankkuri Tove Alexanderssonin vahvan suunnistuksen myötä voittoon. Alexandersson lähti ankkuriosuudelle kuudentena yli kolmen minuutin takaa-ajomatkalta, mutta hallitsi Hälvälän supikot erinomaisesti. Toiseksi tullut Göteborg Majorna OK jäi lähes viiden minuutin päähän. Kolmanneksi viestissä sijoittui parhaana suomalaisjoukkueena MS Parma joukkueella Anastasia Rudnaja, Tiia Istolahti, Tuulia Viberg ja Maija Sianoja.

– Ikinä ei ole metsässä jännittänyt näin paljon, myönsi MS Parman yllättäjä Istolahti, joka toi joukkueensa vaihtoon toisen osuuden kärjessä.

MS Parman ankkuri Maija Sianoja viihtyi maailmanluokan ankkureiden joukossa.

– Oli kyllä niin henkien ja fyysisten voimien taisto tuo ankkuriosuus. Tänään ei olisi irronnut kiriä, olin niin poikki. Matkan varrella tuli pikkasen turhaa mutkaa. Hieno juttu MS Parmalle – paras sijoitus kautta aikojen, Sianoja summasi varsinaissuomalaisten hienon viestin.

Stora Tonalle voiton suunnistivat Anna Mårsell, Magdalena Olsson, Julia Jakob (ent. Gross) ja Tove Alexandersson. Nelikko oli vahvasti kärkikymmenikössä koko viestin ajan.

– Pidin yllä vauhtia, virheitä ei tullut, joten suoritus oli tosi hyvä, Alexandersson arvioi maalissa.

Venlojen viestin arvioitu voittoaika alitettiin peräti 20 minuutilla.

– Odotimme hitaampaa ja vaikeampaa maastoa. Olimme positiiviseti yllättyneet maaston nopeudesta, Sveitsin maajoukkuesuunnistaja Jakob luonnehti Hälvälän maastoa.

Suomalaisjoukkueista SK Pohjantähti oli ankkuriosuuden puoliväliin asti mukana voittotaistelussa, mutta ankkuri Sofia Haajasen megapummi osuuden puolivälissä pudotti Pohjantähden lopulta sijalle 12.

Venlojen viesti suunnistettiin helteisissä oloissa Hollolassa. Kilpailukartalta löytyi yli 2000 suppaa. Kilpailuun lähti yli 1600 joukkuetta. Jukolan viesti lähtee matkaan illalla klo 23 ja voittaja on maalissa ennen aamuseitsemää.

Venlojen online-tulospalvelu