Santasportista hiihtosuunnistusmaajoukkueen Suomen leirikeskus

Santasport Lapin Urheiluopisto ja Suomen Suunnistusliitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen hiihtosuunnistuksen maajoukkuetoimintaa koskien. Sopimuksen allekirjoittivat Santasport Lapin Urheiluopiston toimitusjohtaja Heikki Keskitalo ja Suomen Suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki.

Yhteistyösopimuksen keskiössä on erityisesti leiritystoiminta ja asiantuntijayhteistyö lajin kehittämiseksi ja edistämiseksi. Yhteistyön merkeissä on aloitettu jo tulevaa hiihtosuunnistuskautta varten testaukset Santasport Lapin Urheiluopiston valmennuskeskuksen kanssa.

– Santasportista tulee hiihtosuunnistuksen kotimaan leirityksen keskus. Erinomaiset talvilajien olosuhteet, opiston osaaminen ja mahdollisuus lajienväliseen yhteistyöhön maastohiihdon kanssa olivat tärkeitä kriteereitä yhteistyön aloittamiselle, summaa yhteistyön hiihtosuunnistuksen päävalmentaja Jarkko Urpalainen.

Santasport Lapin Urheiluopisto tulee toimimaan vuonna 2020 järjestettävien opiskelijoiden hiihtosuunnistuksen MM-kilpailujen järjestäjänä yhdessä Rovaniemen kaupungin, Ounasvaaran Hiihtoseuran, Olympiakomitean sekä Suomen Suunnistusliiton kanssa. Opiskelijoiden MM-kilpailut ovat Kansainväliselle suunnistusliitolle (IOF) tärkeä välietappi, kun hiihtosuunnista tavoitellaan olympialajiksi.

Santasportin ja Suunnistusliiton yhteistyösopimus on nelivuotinen.

Santasport Lapin Urheiluopiston toimitusjohtaja Heikki Keskitalo (vas.) ja Suomen suunnistusliiton toimitusjohtaja Mika Ilomäki allekirjoittamassa yhteistyösopimusta.